Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Επιστολή Δημάρχου Λοκρών προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της υδροδότησης του Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ





EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 ΑΤΑΛΑΝΤΗ 07/06/2016
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                         Αρ. Πρωτ.: 8167
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ                                                 
Ταχ.Δ/νση Πλατεία Δημαρχείου                        
Τ.Κ.35200-ΑΤΑΛΑΝΤΗ                                  
 Τηλ: 2233081015  , 80888                              
 FAX: 2233081022                                                         

 ΠΡΟΣ:   1.Υπουργό Εσωτερικών                          
και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης       
   κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή                  
      Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα ΤΚ 10674
                                                                                          
2. Υπουργείο Εσωτερικών,                      
Γεν Δ/νση Οικ/κων Υπηρεσιών            
 Δ/νση Οικον. & Αναπτ. Πολιτικής Τ.Α. 
 Τμήμα  Αν/κων Προγ/των                    
Σταδίου 27, 10183, Αθήνα                     


ΘΕΜΑ:  Υδροδότηση οικισμού Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών.
  
  
Αξιότιμε κ. Υπουργέ  ,
     
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το φλέγον ζήτημα της υδροδότησης του οικισμού Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών.

Η αρμοδιότητα και ευθύνη κατασκευής και συντήρησης των απαιτούμενων για τον οικισμό τεχνικών έργων υποδομής σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία  ανήκει στον ομωνυμο οικοδομικο συνεταιρισμο (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού - Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ ).

Το γεγονός είναι ότι λόγω ζητημάτων που είναι πέρα από τους σκοπούς της επιστολής μας να αναλυθούν , ο συγκεκριμένος οικισμός παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς υδροδότηση.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ήτοι τον Ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249/25-11-2011) και συγκεκριμένα το άρθρο 39 (Ρύθμιση θεμάτων Οικοδομικών Συνεταιρισμών) παρ. 11 αυτού, αναφέρεται ότι όταν οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί  επιτελέσουν το σκοπό τους, μπορεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών τους να λειτουργήσουν για δέκα κατ' ανώτατο όριο έτη ως σωματείο-σύλλογος για την περαιτέρω διαχείριση των κοινών. Κατόπιν οι εκτάσεις τους και η ευθύνη συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων και τεχνικών έργων περιέρχονται στους οικείους Δήμους.

Από έρευνα των υπηρεσιών μας, έχει διαπιστωθεί πως δυνάμει της υπ’ αριθμ. 13/20-01-2015 Πράξης του Ειρηνοδίκη Αθηνών εγκρίθηκε το από 17-11-2014 καταστατικό,  σε εναρμόνιση με τον Ν. 4030/2011, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΣΜΑΕΣ θα λειτουργεί ως σωματείο-σύλλογος για την περαιτέρω διαχείριση των κοινών .

Συνεπώς ο Δήμος Λοκρών παραμένει χωρίς καμία αρμοδιότητα στην κατασκευή και συντήρηση των απαιτούμενων για τον οικισμό τεχνικών έργων συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου υδροδότησης.

Σε όλο το χρονικό διάστημα που ο οικισμός παραμένει χωρίς υδροδότηση έχουμε γίνει δέκτες εκατοντάδων εύλογων παραπόνων από τους κατοίκους χωρίς δυστυχώς όπως εξηγήθηκε  ήδη να μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα  .

Είναι ευκόλως αντιληπτό τι σημαίνει για τους κατοίκους του οικισμού η  έλλειψη υδροδότησης και μάλιστα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες

Επιπρόσθετα εκτός των προφανών προβλημάτων είναι τεράστιος και ο κίνδυνος ενδεχόμενης πυρκαγιάς καθώς η αντιμετώπιση της θα ήταν δυσχερέστατη , όπως άλλωστε με σχετικά έγγραφά τους έχουν εντοπίσει  ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αταλάντης καθώς και το Δασαρχείο Αταλάντης.

  
Κ. Υπουργέ

  Κατόπιν των ανωτέρω είναι αντιληπτό ότι η κατάσταση λόγω του προβλήματος υδροδότησης στον οικισμό  είναι  τραγική και η άμεση αντιμετώπιση της κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να περιμένουν την χρονοβόρα οριστική επίλυση του προβλήματός τους , αντιθέτως θεωρούμε ότι σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να γίνει μια προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος που θα ανακούφιζε τους κατοίκους έως ότου αυτό επιλυθεί οριστικά.

Έπειτα από επανειλημμένες συζητήσεις και διαβουλεύσεις  με όλους τους εμπλεκομένους καταλήγουμε ότι η λύση που ενδείκνυται προσωρινά είναι η χρήση υδροφόρων οχημάτων για την κάλυψη των οικιακών αναγκών σε νερό ,  σε συνδιασμό με  την διανομή εμφιαλωμένου πόσιμου νερού.

Δυστυχώς οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Λοκρών είναι πενιχρές και σας δηλώνουμε την πλήρη μας αδυναμία να καλύψουμε το απαιτούμενο κόστος.

Συνεπώς παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα του Υπουργείου σας ,  να συνδράμει οικονομικά τον Δήμο Λοκρων και να αποδεσμεύσει σχετικά κονδύλια που θα διατεθούν για την επίλυση του προβλήματος στην κατεύθυνση που περιγράφηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε τυχόν επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.



Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΛΟΚΡΩΝ

Νικόλαος Ελ. Λιόλιος





                                                                                                                                                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου