Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Επιστολή Σαρακιώτη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης





Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απέστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης, εφιστώντας την προσοχή του Υπουργείου στο ζήτημα των καθυστερήσεων που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με την πρόσληψη από τους οικείους Δήμους, και δη τις Σχολικές Επιτροπές, των σχολικών καθαριστριών και ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου εγκαίρως να αποσαφηνισθεί, με έκδοση της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης, το καθεστώς και οι λεπτομέρειες πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών από τους οικείους Δήμους, το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, καθώς και ο φορέας αυτής, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρήθηκαν κατά την περσινή χρονιά.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σαρακιώτη:
   



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



Προς:

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,


Αθήνα, 1 Ιουλίου, 2016


Θέμα«Αναφορικά με το καθεστώς πρόσληψης και απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών από τους οικείους Δήμους»


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να θέσω υπόψη σας κάποια ζητήματα που άπτονται του καθεστώτος απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών, των οποίων το Υπουργείο σας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, δέον όπως επιληφθεί άμεσα.

Με τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1, εδ. γγ) της από 26-08-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 102/ 26.08.2015, Τεύχος Α’) προβλέπεται ότι «για το κόστος της απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών με συμβάσεις που θα υπογράφουν με τους οικείους δήμους, για το διδακτικό έτος 2016-2017, εγγράφεται εφεξής ειδική πίστωση στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατανέμεται, με απόφαση του Υπουργού, κατ’ αναλογία στους οικείους δήμους».

Εδώ και περίπου 15 χρόνια οι σχολικές καθαρίστριες εργάζονται στα σχολεία με σύμβαση μίσθωσης έργου 10μηνης διάρκειας, η οποία υπογράφεται μεταξύ της οικείας Σχολικής Επιτροπής και της εργαζόμενης καθαρίστριας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, οι εν λόγω εργαζόμενες μένουν άνεργες, συνήθως υπαγόμενες για το διάστημα αυτό στο ταμείο ανεργίας ,από όπου εισπράττουν και το επίδομα ανεργίας.

Ως φορέας χρηματοδότης των σχολικών καθαριστριών τα τελευταία χρόνια, ορίζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Το αυτό ίσχυσε και για το διδακτικό έτος 2015-2016. Ωστόσο, κατά το προηγούμενο έτος σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των σχετικών προσλήψεων, λόγω της έκδοσης, με καθυστέρηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου από την τότε ηγεσία του συναρμοδίου Υπουργείου Παιδείας, της υπουργικής απόφασης για ανάθεση του έργου της σύναψης των σχετικών συμβάσεων με τους οικείους δήμους, στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και ενώ τα σχολεία είχαν σχεδόν ανοίξει.

Παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι σήμερα για τους οικείους Δήμους, και κατ’ επέκταση, τις Σχολικές Επιτροπές -δύο μόλις μήνες πριν την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία- υπό ποιες ειδικότερες προϋποθέσεις θα επαναληφθούν οι προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών από αυτούς, πώς θα κατανεμηθούν τα σχετικά κονδύλια χρηματοδότησης σ’ αυτούς και με ποιον φορέα θα υπογραφούν από το Σεπτέμβριο οι νέες συμβάσεις για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών.

Δεδομένων των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου εγκαίρως να αποσαφηνιστεί, μέσω έκδοσης της προβλεπόμενης Υπουργικής απόφασης, το καθεστώς και οι λεπτομέρειες πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών από τους Δήμους, τον προσεχή Σεπτέμβριο, το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, καθώς και ο φορέας αυτής, προκειμένου να μην παρατηρηθούν και φέτος τα φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν στη σχετική διαδικασία.

Με εκτίμηση,



-------------------------------------
Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου