Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σαρακιώτης: Νομοθετική ρύθμιση για τον ΟΣΜΑΕΣ της Μαλεσίνας




Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, η Νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΘΑ, που ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή, αναμένεται να δώσει λύση σε χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μόνιμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.
  
Με διάταξη, που εντάχθηκε στο προσφάτως κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», και ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή, επανέρχεται προσωρινά, για χρονικό διάστημα ενός έτους - με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον έτος - η εποπτεία της λειτουργίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μόνιμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιλυθούν μείζονα χρονίζοντα ζητήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως, που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός.

Με τη ρητή πρόβλεψη για την εντός μηνός, από την έναρξη ισχύος του νόμου, συγκρότησης νέου διοικητικού συμβουλίου και εποπτικού συμβουλίου με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, που ταλανίζουν το Οικοδομικό Συνεταιρισμό και απειλούν με «ερημοποίηση» τον όμορφο οικισμό στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, με πιο σοβαρό εξ αυτών το προβληματικό δίκτυο υδροδότησης του οικισμού (συνολικού μήκους άνω των 140 χιλ/τρων) που είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη διακοπή της υδροδότησης και η συσσώρευση οφειλών, με κύρια αυτή προς τη ΔΕΗ η οποία είχε ως συνέπεια και διακοπές στην ηλεκτροδότηση του οικισμού.      

3 σχόλια:

  1. Ο ΟΣΜΑΕΣ σύμφωνα με το καταστατικό δεν έχει καμία σχέση με ιδιώτες όμως στην πράξη ασχολείται με την ύδρευση και την εσωτερική λειτουργία του οικισμού, σχεδόν με καθήκοντα αρμοδιότητας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για όλους τους οικοπεδούχους.

    ΟΔΗΣΣΟΣ 1946

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [νιώθω να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου]

    ΟΔΗΣΣΟΣ 1946

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέμα: [Καταγγελία για παράνομη και εγκληματική διακοπή νερού στον ΟΣΜΑΕΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑ] Εδώ και 20 χρόνια οι κάτοικοι του ΟΣΜΑΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑ δεν εχουν πόσιμο Νερό. Δυο πραγματα δεν υπαρχουν στον ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας
    ΝΕΡΟ_και ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.[Η ΥΠΟΜΟΝΗ! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!] ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

    8/8/2016 6:12:42 μμ

    ΟΔΗΣΣΟΣ 1946

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου