Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ερώτηση Σταϊκούρα για το Νοσοκομείο Λαμίας




Ερώτηση
προς το Υπουργείο Υγείας

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016


Θέμα: Λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας
 

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας παρουσιάζει πολλά και μεγάλα, διευρυνόμενα και διογκούμενα οικονομικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα.

Στα πολλά προβλήματα που επί χρόνια αντιμετώπιζε, προστέθηκε, από τις αρχές του 2015, η έλλειψη διοίκησης (μόλις πρόσφατα διορίστηκε Διοικητής), η μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση, η έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών, η εκτεταμένη έλλειψη διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, η υπολειτουργία κλινικών.

Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει αναβληθεί - μέχρι σήμερα - 13 φορές η συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου. 

Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:

1ον. Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας; 

2ον. Πως εξελίσσεται η λειτουργία κλινικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στις οποίες εμφανίσθηκαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας το τελευταίο χρονικό διάστημα (π.χ. Παιδιατρική Κλινική κ.α.) 

3ον. Το 2014, θεσμοθετήθηκε νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (ΦΕΚ Β’ 3444/22.12.2014), που προβλέπει την ανάπτυξή του, µε αύξηση του αριθμού των κλινών και µε ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. 
Πως προχωράει η υλοποίησή του;

4ον. Το 2013-2014, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επιχορηγήθηκε με επιπλέον πιστώσεις, από το αποθεματικό του Προϋπολογισμού, ύψους 605.000 ευρώ (290.000 στις 20.12.2013 και 315.000 ευρώ στις 23.09.2014) για κάλυψη ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού. 

Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υγείας, σε σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτησή μου, δυστυχώς, μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, είχαν αξιοποιηθεί μόλις τα 217.916,26 ευρώ (Αρ. Πρωτ. 2768, 25.02.2016).

Ποια είναι η σχετική εικόνα σήμερα; 

Υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας των σχετικών - δεσμευμένων από την προηγούμενη Κυβέρνηση για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας - πόρων; Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελών χρέη Διοικητή, με σχετική του επιστολή προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στις 14 Ιανουαρίου 2016, αφού επισημαίνει την απουσία απαντήσεων και ενημέρωσης σε σχετικά αιτήματα - από τον Μάιο του 2015 (!!!) - για την αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, υπογραμμίζει τον κίνδυνο «να μην απορροφηθούν έγκαιρα οι σχετικές πιστώσεις». 


Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου