Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

BREXIT-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ



[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ  ]


Κε αρχισυντάκτη

Γίνεται αντιληπτό ότι δυο πράγματα συνέβαλαν για να ύπαρξη του  αποτελέσματος στο δημοψήφισμα στην Βρετάνια: α) το κυρίαρχο, αυτή τη στιγμή, κομμάτι της αστικής της τάξης δεν επιθυμεί την παραπέρα ενοποίηση της ΕΕ, θεωρώντας προφανώς ότι εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη εκτός ΕΕ και β)  οι πολιτικές λιτότητας για τους Βρετανούς εργαζόμενους που ακολουθηθήκαν, οδήγησαν στη λαϊκή δυσαρέσκεια και στην αντιπαράθεση με την ΕΕ (για πρώτη φορά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Ερυθρός Σταυρός έκανε διανομή τροφίμων σε άπορους). Να σημειώσουμε εδώ ότι στη Βρετανία δεν υπήρχαν ποτέ ευρώ ούτε και μνημόνια. Τα νούμερα για την οικονομία στην Βρετανία ευημερούν (ανάπτυξη 2,1%, πληθωρισμός 4%, ανεργία 5%), οι εργαζόμενοι όμως ευημερούν;

Πρώτα και κυρία «εργαζόμενος», όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θεωρείται και αυτός που δουλεύει έστω και μια ώρα το μήνα, άρα το ποσοστό ανεργίας είναι στην πραγματικότητα πλαστό. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τις περικοπές δαπανών, ενώ οι Βρετανοί εργαζόμενοι δίνουν μάχη για μια θέση  στα δημοτικά σχολεία, καθώς στις περισσότερες αίθουσες επικρατεί το αδιαχώρητο, το ίδιο και στους παιδικούς σταθμούς όπου σφίγγουν το ζωνάρι για να πληρώνουν τα ακριβά τροφεία.

Γίνεται αντιληπτό ότι ναι μεν, μπορεί να υπάρξει πορεία των λαών έκτος ΕΕ, άλλα δεν πρόκειται από μόνη της να λύσει κανένα πρόβλημα. Είναι απαραίτητο ένα άλλο μοίρασμα του πλούτου, ένα άλλο κοινωνικό σύστημα που θα μοιράζει τον πλούτο σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε μία χούφτα κηφήνες.

Δύο λόγια για τον περιβόητο «αναπτυξιακό νόμο». Όπως και οι προηγούμενοι τρεις, δεν θα βελτιώσει στο ελάχιστο τη θέση των εργαζομένων. Η αποβιομηχάνιση και η ανεργία στη Στερεά θα συνεχιστούν, όπως και σε όλη τη χώρα. Επιχορήγηση προβλέπεται μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις και για ειδικές περιοχές, ενώ για τους μικρομεσαίους ψίχουλα.

Η δημοσίευση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δήμο Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου αποδεικνύει καθαρά οι μικρομεσαίοι δεν έχουν να πληρώσουν και ότι όσο και να αλλάξουν οι κυβερνώντες τις ονομασίες των φόρων, τα υποζύγια θα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Δηλαδή, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Όσο για την παραχώρηση στους ενοίκους των ενοικιαζόμενων δωματίων των Καμένων Βουρλών χαμηλού εισιτήριου στα ιαματικά, και μόνο στα λεγόμενα «νέα λουτρά» από το Γαλήνη, να υπενθυμίσουμε ότι το νερό (και τα ιαματικά), ως φυσικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου