Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ




        ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ
          ΛΑΡΥΜΝΑ

Λάρυμνα: 01-07-2016 
  
      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  Σας κρατάμε ενήμερους γιατί τα ευτράπελα θα συνεχίσουν να κρατούν καλά .

  Ο αποσυντονισμός εν όψει των προβλημάτων και η σπέκουλα που γίνεται κάθε μέρα θα έχει ως αντίκτυπο να περάσει όλα τα σχέδιά της η Διοίκηση που δεν είναι μόνη της. Δουλεύουν ένα υπόγειο σύστημα μαζί με την Τοπική Διεύθυνση ώστε να έχουν ανθρώπους εντολοδόχους και υποταγμένους κάτω από την σκέπη τους. Αν ισχύουν αυτά που ακούμε τότε η Διοίκηση  γιατί δεν φωνάζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τους τα πει , δηλαδή ότι η Διοίκηση θα δώσει χρήματα και 3ετίες.  

  Η κοινή λογική λέει ότι όταν παίρνεις μέτρα και αρχίζεις να τα υλοποιείς σιγά σιγά η παραπληροφόρηση δεν ισχύει. Δηλ. στο κεφάλαιο μετακίνησης εργαζομένων που εφαρμόζεται από σήμερα κάποιοι το δέχονται ή και εκεί χρησιμοποιούν την κομματική τους δύναμη για να δείξουν ισχύ .Με ποια κριτήρια κάνουν τις μετακινήσεις χωρίς την συναίνεση των εργαζομένων, πώς έγινε η επιλογή των δύο συναδέλφων; Θέλουν να επιβάλουν παλιές μεθόδους τρομοκρατίας; Μεθόδους που έχουν σημαδέψει το σύνολο των εργαζομένων και έχουν διχοτομήσει την εργατική τάξη.

 Όλα αυτά γίνονται κάτω από την ανοχή και την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης. Έχουν περάσει πολλές Διοικήσεις αλλά ο ρόλος της σημερινής δεν έχει τελειωμό. Τι να πρωτοθυμηθούμε , την 3ήμερη απεργία και το σβήσιμο των Η/Κ ; το σφράγισμα τμημάτων; Να θυμηθούμε, ότι λένε δεν είναι ηθικό που παίρνουμε παραγωγικό; Να θυμηθούμε, τις κούφιες υποσχέσεις; Να θυμηθούμε ότι φανερώνουν τα μεταλλεία μας φτωχά και έχουν ήδη στραφεί στην Υδρομεταλλουργία , μοιράζοντας απλόχερα χιλιάδες ευρώ για μελέτες σε γνωστές εταιρίες, οι συσκέψεις και οι επισκέψεις καλά κρατούν . Αποτέλεσμα υπάρχει ή κάνουν όνειρα για το μέλλον; Φαίνεται έλυσαν την πυρομεταλλουργία , τώρα ασχολούνται και με την Υδρομεταλλουργία. Γιατί αν δίνονται απλόχερα χρήματα τι θέλουν τις περικοπές , γιατί παίρνουν μέτρα; Θέλουν μήπως να αποδείξουν ένα καινούργιο μοντέλο που έχει άμεση σχέση με την ιδιωτικοποίηση και την σαλαμοποίηση των εργοταξίων; Γιατί μέλημά τους είναι και φαίνεται , η συρρίκνωση και ο αποσυντονισμός για να δουλέψει το σύστημα που έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα τους. Στο ΣΕΛ ότι θέλουν κάνουν. Όποιος είναι άνθρωπος της παρέας θα περάσει καλά. Οι υπόλοιποι στοχοποιούνται . Αντιλήψεις καθεστωτικές και συστημικές μόνο για να εξυπηρετούνται οι πολιτικές της κομματικής νομενκλατούρας . Σκουρλέτη έλα να δεις το παραμάγαζο που είπες. Έχει μπει σε τροχιά αποσύνθεσης.
   

     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Στόχος μας και στόχος όλων των εργαζομένων είναι να πετύχει η ΗΜΕΡΙΔΑ. Να βγουν έξω τα προβλήματα που υπάρχουν , να δεσμευτούν οι πάντες για την βιωσιμότητα της εταιρίας και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την εταιρία. Να είναι παρούσα η Διοίκηση της εταιρίας και να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες των εργαζομένων. Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των Συντονιστικών και πορεία θα πάμε και κατάληψη στα γραφεία της ΕΔΡΑΣ θα κάνουμε, θα ακολουθήσουμε την γνωστή πεπατημένη ετών που είναι πετυχημένη και έχει δώσει λύσεις . Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή αν δεν λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, όσο και να θέλουν κάποιοι να μην πετύχει ο Αγώνας των εργαζομένων , ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

 Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜΟ. Κλείστε τα αφτιά σας στην υποσχεσιολογία.

 Πρέπει η εταιρία να μείνει ανοιχτή. Πρέπει να μπούμε στο δρόμο του Αγώνα.

 Το μεροκάματο δεν έχει κόμμα και χρώμα. Σε αυτό που βιώνουμε σήμερα υπεύθυνη είναι η Διοίκηση και για να μην ξεχνιόμαστε : Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ 255 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ , λέγοντας συνέχεια ότι ανέβασαν πολύ το κόστος στην εταιρία και αυτό συνεχίζεται και στους συναδέλφους που είναι στις εργολαβίες , προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν χρειάζονται . Θα θυμάστε τις 17 απολύσεις μέρες Χριστουγέννων. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ. Δυστυχώς όμως η σημερινή Διοίκηση συνεχίζει το έργο των ημετέρων παντού σε όλα τα εργοτάξια, και όποιος αντιστέκεται μπαίνει στην BLACK LIST. Έτσι γίνεται σήμερα.
  
 Χρέος μας είναι να ενημερώνουμε τους πάντες για όλα αυτά που συμβαίνουν . Κανένας δεν θα μπει φραγή . Θα ενημερώνουμε τους συν/λφους και τις συν/σες πάντα και αυτούς που έχουν σχέση με τη ΛΑΡΚΟ. Αυτό είναι και θα είναι το μέλημά μας και αυτό κάνουμε.

 Θα ακολουθήσουν και πιο καυτές ανακοινώσεις αφού συλλέξουμε τα στοιχεία που ζητάμε τεκμηριωμένα και τότε θα δούμε τις αντιδράσεις αυτών που θέλουν και νομίζουν ότι δεν έχουν ευθύνες. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ και ο νοών νοείτω.
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Διανύουμε δύσκολες μέρες. Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας μέτρων. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις κόβουν και καταργούν κεκτημένα ετών. Καταργούν στην ουσία τον 1264 , ένα νόμο που ήταν υπέρ των εργαζομένων και φέρνουν την απόγνωση και την δύσπνοια σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Όλοι οι εργάτες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την θύελλα αυτή και από την άλλη χωρίς να είμαστε σοφοί , μόλις τελειώσουν οι εκλογές του Σωματείου , θα παρθούν και εδώ μέτρα , γιατί έχουν πει στην Διοίκηση «περίμενε τις εκλογές και μετά κάνε ότι θες».

 Η μέθοδος Γκέμπελ τελείωσε . Η εταιρία είναι όλων των εργαζομένων. Καμία ανοχή στους Διοικούντες.

 ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Η συμμετοχή στην ΗΜΕΡΙΔΑ στις 8 ΙΟΥΛΙΟΥ είναι υπόθεση όλων. Η συμμετοχή και η μαζικότητα θα είναι προϊόν Αγώνα και Ελπίδας για την βιωσιμότητα της εταιρείας . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
  

Υ.Γ.:  Η ιστορία πάντα γράφεται με μελανά γράμματα. Όταν είσαι Ηγέτης δεν έχεις παρά να διαλέξεις με τι γράμματα θα γραφτείς. Οι επιλογές είναι και θέμα χαρακτήρα. Αν στον χαρακτήρα σου έχεις παρωπίδες , θα είσαι μια ζωή ΜΟΥΛΑΡΙ. Ή αν λες πάντα μάλιστα κύριε θα είσαι ΚΟΤΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ούτε μουλάρια υπάρχουν , αλλά ούτε και κότες.

  Η ιστορία θα το δείξει.
  
Υ.Γ.: Επειδή υπάρχει ανησυχία για το πότε θα γίνουν εκλογές του Σωματείου, οι εκλογές θα γίνουν με το γράμμα του νόμου , όπως γίνονται κάθε φορά.

 Οι εκλογές είναι υπόθεση των εργαζομένων , οπότε παράγοντες που δεν ταυτίζονται με τους εργάτες , δεν έχουν δικαίωμα να ασχολούνται ΕΚΤΟΣ και αν έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και τις αρμοδιότητές τους.


Όλες οι ανακοινώσεις θα στέλνονται στα ΜΜΕ – σε όλα τα Κόμματα και σε όλους τους Φορείς.                    

Συναδελφικά - ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ –ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου