Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια λειτουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Λοκρών

Εκδήλωση των εγκαινίων των νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Λοκρών
Στον Δήμο Λοκρών την Δευτέρα 4 Ιουλίου, εγκαινιάστηκε η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. 
  
Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας, κ. Σαρακιώτης και κ. Μιχελής, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Περιβάλλοντος, κ. Ταγκαλέγκας Ιωάννης, η Αναπληρώτρια Αντιδήμαρχος του Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου, κα Μπεζάτη, εκπρόσωποι Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών και Δημοτικών Διαμερισμάτων και Υπηρεσιακοί παράγοντες.
     
  
   
  
Ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Λιόλιος, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σ΄αυτό το μεγάλο και ωφέλιμο έργο της  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΧΑΔΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ», όσον αφορά για την εκτέλεσή του αλλά και για τα οφέλη, που θα αποφέρει στην τοπική κοινωνία.
    
  

Επίσης έγινε αναφορά για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εκτελεστεί και το υπόλοιπο ανεκτέλεστο του έργου, που αφορά το κομμάτι της Κομποστοποίησης, σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και την ήδη εγκεκριμένη κι ενταγμένη πρόταση.
    
  
Ακόμα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στον νέο ΠΕΣΔΑ, αλλά και στον ΕΣΔΑ, όπου προβλέπεται ότι οι Δήμοι  στα πλαίσια των τοπικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης  καλούνται να σχεδιάσουν και να υποδείξουν τις ενδεδειγμένες λύσεις για όλες τις υποδομές διαχείρισης και στα πλαίσια αυτά δίδεται η δυνατότητα σε όμορους Δήμους να συνεργαστούν, γι αυτό έχει κατατεθεί και το Διαδημοτικό Σχέδιο Δράσης, που συμμετέχει ο Δήμος Λοκρών.
    
  
Ο Δήμος Λοκρών, λοιπόν είναι έτοιμος προκειμένου να λειτουργήσει με τις επιταγές του Νέου ΕΣΔΑ.
   
Τέλος, αφού ολοκληρώθηκε αυτό το τμήμα του προγραμματισμού μας, στην συνέχεια σε συνεργασία με τους πολίτες κι αφού γίνει η διανομή των κάδων κομποστοποίησης, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, θα επιδιώξουμε να φτιάξουμε ένα Δήμο πρότυπο ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων.   


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου