Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων



Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Πούλου παραπλάνησε σκόπιμα, όπως αποδείχθηκε, όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού επί έξι μήνες σε ερωτήσεις και προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας να συζητηθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, έτσι ώστε κάτω από συνθήκες ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης να υποδεχθούμε συνανθρώπους, πρόσφυγες θύματα πολέμ.υ αν απαιτείτο, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Τώρα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας ισχυρίσθηκε ότι όλα έγιναν αιφνιδίως και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εγκαταστήσει 1.000 πρόσφυγες στο Δήμο Λεβαδέων.

Η προκλητική συμπεριφορά της απέναντι στην αλήθεια συνεχίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Ιουλίου 2016 όταν δέχθηκε ότι η περιοχή του πρώην εργοστασίου UNICOT είναι ακατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων, αλλά ότι τελικά είναι ενδεδειγμένη η ακριβώς απέναντι ευρισκόμενη έκταση του πρώην εργοστασίου ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ (ιδιοκτησίας EUROBANK).

Αφού ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση της μειοψηφίας ότι η περιοχή είναι ακατάλληλη για φιλοξενία ανθρώπων, στη συνέχεια με ψήφους ΜΟΝΟ της δημοτικής πλειοψηφίας έγινε δεκτή η πρόταση της Δημάρχου να εγκατασταθούν 600 πρόσφυγες στον προαναφερόμενο χώρο.

Περιχαρής ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Νικόλαος Θηβαίος για την «εντυπωσιακή του επιτυχία», πανηγυρικά δήλωσε ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες θα είναι 1.000 και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
 
Τη συμπαιγνία τους, έβαλαν πάνω από την Πόλη και τους Δημότες τα κομματικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την περιπέτεια που ενορχήστρωσαν σε βάρος των προσφύγων.

Παριστάνοντας ότι μόνο αυτοί έχουν αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και αφήνοντας υπονοούμενα ότι όποιος έχει άλλες απόψεις και προτάσεις είναι ρατσιστής, επανέλαβαν τη γνωστή «καραμέλα» που χρησιμοποιούν όσοι εμπλέκονται με τις περίφημες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που στην κυριολεξία πολλές απ’ αυτές λυμαίνονται τα κονδύλια που είναι δρομολογημένα για τα θύματα του πολέμου, αφού τα διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα.

Περηφανεύονται που θα μεταφέρουν σαν πρόβατα ανθρώπους – θύματα εκείνων που γεννούν τους πολέμους για να πωλούν πολεμικό υλικό, όπλα και να εξαθλιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, σ’ ένα χώρο που είναι αν όχι χειρότερος από εκείνο που διαβίωναν στην Αθήνα τουλάχιστον ίδιος.

Κι’ όλα αυτά γιατί το απαίτησε η πλουτοκρατία της Αττικής και των αντίστοιχων Δήμων, που αδυνατούσαν να τους φιλοξενήσουν σαν ανθρώπους.

Σ’ έναν άθλιο χώρο, χωρίς υποδομές στοιχειώδους ανθρώπινης φιλοξενίας, σε εγκαταστάσεις ενός πεπαλαιωμένου εργοστασίου του 1970, που είναι σε περιοχή που επιτρέπεται μόνο η λειτουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων χαμηλής και μέσης όχλησης, επαγγελματικά εργαστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η εγκατάσταση ανθρώπων.

Αδιαφορούν, Δήμαρχος και κυβερνητικός βουλευτής, ότι ο αύλιος χώρος του παλαιωμένου εγκαταλελειμμένου εργοστασίου εφάπτεται της σιδηροδρομικής γραμμής και του σταθμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες Λιβαδειάς, Ορχομενού και περιχώρων.

Αδιαφορούν ότι όλοι οι οδικοί κόμβοι επικοινωνίας της πόλης με Αθήνα, Λαμία, Δελφούς, Ορχομενό κλπ είναι σε ακτίνα 100 μέτρων.

Κλείνουν τα μάτια στο γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν κάνει σημαία (πριν γίνουν Δήμαρχος και βουλευτής) τα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς, που το θεωρούσαν υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο και ιδιαίτερα η Δήμαρχος είχε καταφύγει στον κ. Εισαγγελέα Λιβαδειάς με σύσσωμη τη μειοψηφία αμέσως μετά την εκλογή της, γιατί είχε τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των δημοτών.

Δεν υπολογίζουν τους κινδύνους, που είναι δυνατόν να προκύψουν αν επαναληφθούν από δικαιολογημένη αγανάκτηση, στάση, απεργία, εξέγερση των προσφύγων που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα.

Αδιαφορούν για τις περιουσίες, τους ιδιοκτήτες, τους επαγγελματίες, τους κατοίκους, τους αγρότες, που καλλιεργούν εκτάσεις σε γειτονικά αγροκτήματα.

Αλήθεια, ποια ανάγκη τους υποχρέωσε να μην σταθμίσουν όλα αυτά τα πραγματικά γεγονότα;

Ο προκλητικός ισχυρισμός τους ότι θα ενισχυθεί η τοπική αγορά και ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας;

Ή η μεγαλοψυχία τους κι ο ανθρωπισμός τους;

Αν πρυτάνευαν αυτά στην ψυχή και τη λογική τους, δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν αυτά τα αθώα θύματα που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και παιδιά να ζήσουν σε συνθήκες εξαθλίωσης σ’ έναν «γκετοποιημένο» χώρο.

Έπρεπε να σεβασθούν την άποψη σύσσωμης της μειοψηφίας:

1) Να φιλοξενήσουμε μικρότερο αριθμό προσφύγων, ανάλογο του πληθυσμού και των δυνατοτήτων μας.

2) Να αξιοποιηθεί το νομικό και οικονομικό καθεστώς φιλοξενίας προσφύγων με τον απόλυτο έλεγχο από το Δήμο Λεβαδέων και άλλους φορείς της πόλης.

3) Να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της περιοχής ή σε μισθωμένες κατοικίες, αφού η φιλοξενία προσφύγων επιδοτείται με το ποσό των 50 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

4) Να υπάρξει σχεδιασμός, μελέτη, οργάνωση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Αποδείχθηκε ότι η δημοτική πλειοψηφία και ο κυβερνητικός βουλευτής εξυπηρετούν ανάγκες και σκοπιμότητες της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τους πρόσφυγες και τους δημότες του Δήμου.

Σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουμε τα μάτια.

Όσοι σιωπούν γίνονται συνένοχοι.

Δεν είναι αργά να αναθεωρήσουν τη στάση τους όσοι ευθύνονται για τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά σε βάρος των προσφύγων και των δημοτών.

Δυνατά φωνάζουμε ΝΤΡΟΠΗ σ’ εκείνους που δρομολόγησαν να ζήσουν άνθρωποι σαν ζώα, θα αγωνιστούμε να φιλοξενηθούν ανθρώπινα οι πρόσφυγες.



Λιβαδειά 24-7-2016


Οι δημοτικοί συνδυασμοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου