Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Απάντηση του Δήμου Λοκρών σε σχόλια αναγνωστών σχετικά με τα απορρίμματα στον Θεολόγο της Δ.Κ Μαλεσίνας.




Έπειτα από αναρτήσεις και σχόλια που φιλοξενήθηκαν σε ιστότοπους καθώς κι έγγραφες όσο και προφορικές καταγγελίες πολιτών, σχετικά με την κατάσταση των παραλιών της ευρύτερης περιοχής της Δ.Κ. Μαλεσίνας , ο Δήμος Λοκρών ενημερώνει τους δημότες του για τα εξής: 

1) Η  περιοχή του Θεολόγου  συμπεριλαμβανομένου και του λιμανιού , καθώς και οι πολυσύχναστες παραλίες καθαρίζονται καθημερινά, ιδιαίτερα για τις παραλίες Βληχάδας και Λεκούνας μάλιστα, πέραν της καθημερινής αποκομιδής των σκουπιδιών υπάρχει ειδικό συνεργείο που καθαρίζει τις παραλίες από φερτές ύλες , φύκια, πλαστικά και μικροσκουπίδια. Πρόσφατα το ανωτέρω συνεργείο καθάρισε την παραλία του Θεολόγου από μεγάλες ποσότητες φυκιών που είχαν ξεβραστεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι λουόμενοι στην παραλία  και λόγω φόρτου εργασίας του προσωπικού και των μέσων του Δήμου αυτά παρέμειναν για κάποιες ώρες στο πεζοδρόμιο μέχρι να γίνει η αποκομιδή τους. Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

2) Γίνονται προσπάθειες καθαρισμού ακόμη και των μικρότερων και πιο δυσπρόσιτων παραλιών αλλά όπως είναι εύκολα αντιληπτό λόγω του δύσβατου της περιοχής πολλών παραλιών αλλά και του μεγάλου αριθμού τους, αυτό δεν είναι εύκολα εφικτό, ιδιαίτερα με δεδομένο το περιορισμένο προσωπικό καθαριότητας του Δήμου.

3) Οι κάδοι απορριμμάτων αντικαθίστανται τακτικά και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και νέοι όπου χρειάζεται. 

4) Οι εγκαταστάσεις των λουομένων στις παραλίες Βληχάδας και Λεκούνας συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως όμως είναι γνωστό σε όλους όσοι επισκέπτονται την παραλία της Βληχάδας, καθημερινά κι επί σχεδόν 24ωρου βάσεως οι ντουζιέρες χρησιμοποιούνται για να γεμίζουν δεξαμενές που προορίζονται για τον οικισμό του ΟΣΜΑΕΣ λόγω του γνωστού προβλήματος υδροδότησής του. Αυτό έχει ως συνέπεια τις συνεχείς φθορές στις εγκαταστάσεις. 

Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί προς κάθε κατεύθυνση ότι περαιτέρω φθορές στις εγκαταστάσεις του, λόγω μη εξουσιοδοτημένης χρήσης τους δεν μπορούν να γίνουν πλέον ανεκτές.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου, αν δεν έχουν την συμπαράσταση και την υποστήριξη των πολιτών, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Παρακαλούμε λοιπόν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να συμβάλλουν και αυτοί στον κοινό στόχο για καθαρότερες παραλίες .
-Να πετάνε τα σκουπίδια τους μόνο στους ειδικούς κάδους και όχι στις παραλίες. -Να μην πετάνε μεγάλα αντικείμενα, μπάζα κλπ  ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτα μέρη -Να αποφεύγουν να πετάνε απορρίμματα οργανικής προέλευσης ( αποφάγια κλπ.) στους μικρούς κάδους που βρίσκονται στις παραλίες.  -Ιδιαίτερα για τον χώρο του λιμανιού του Θεολόγου ζητούμε την κατανόηση των επαγγελματιών  ψαράδων και τον αυτονόητο σεβασμό τους στον χώρο που άλλωστε ζουν κι εργάζονται καθημερινά. 
Είμαστε σίγουροι ότι με τις προσπάθειες του Δήμου και την αρωγή και συμπαράσταση των πολιτών θα έχουμε  άριστα αποτελέσματα στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



5 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ'''' ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε,
    Κάδοι σκουπιδιών στο Θεολόγο οι κάτοικοι έχουν μέσα στα σπίτια τους. ΔΕΝ υπάρχουν κάδοι για τον επισκέπτη. Θέλουμε να αφήσει τα λεφτά του και να πάρει μαζί τα σκουπίδια του.
    ΒΑΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.
    ΕΒΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ (ο θεός να το πεί καθάρισμα) το λιμάνι και τις 3 παραλίες προς τη Βουγιουκλακη?
    Ελα ριξε μια ματιά να μη πεις ότι συκοφαντούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ, ΚΑΡΕΚΛΩΝ,ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΚΛΠ,ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτον δεν υπαρχουν καδοι.Δευτερον ολα σαπια ,σπασμενα,βρωμια παντου,τριτον οι καταστηματαρχες ειναι οτι να ναι!ο αλλος εβαλε ξαπλωστρες λες και ειμαι στην Μυκονο,ο αλλος εχει τρυπησει τον δρομο και εβαλε φαναρακια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας άλλος για ανάθεση καθαριότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου