Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου για το θέμα των 178.000.000 ευρώ τ. Υπουργού της ΝΔ.


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και τ. Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος σχετικά με το θέμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (13-3-2011) με τον τίτλο «178.000.000 ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ!».
 

 
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της Ερώτησης του κ. Γιαννόπουλου:


Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δια Τον κ. Υπουργό Οικονομικών


Θέμα  : Δημοσίευμα και μηνυτήρια αναφορά για έλεγχο καταθέσεων τ. Υπουργού

  
      Δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (13-3-2011) με τον τίτλο «178.000.000 ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ!» αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι : "Η Επιτροπή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος άνοιξε τους λογαριασμούς πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Ζήμενς, και έπεσε πάνω σε θησαυρό"….. Ότι ο εν λόγω έχει καταθέσεις σε τράπεζες, συνολικού ύψους 178.000.000 ευρώ… Και ότι τα παραπάνω ποσά δεν ήσαν δηλωμένα ως εισοδήματα "ούτε στο πόθεν έσχες του ούτε στη φορολογική του δήλωση". Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ο συνάδελφος Γεράσιμος Γιακουμάτος εξουσιοδότησε ως εντολέα τον δικηγόρο Αθηνών κ.Βασίλειο Καπερνάρο όπως καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπερ και εγένετο την 21η Μαρτίου 2011.
Η είδηση αυτή είναι λογικό να οδηγεί σε σκέψεις σχετιζόμενες με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών του φερομένου ως πιθανού υπευθύνου ενός οικονομικού ή κάποιου άλλου ποινικού αδικήματος. Πολύ δε περισσότερον όταν ο φερόμενος ως δράστης έχει διατελέσει υπουργός. Η αναζήτηση των υπευθύνων οικονομικών εγκλημάτων και μάλιστα σχετιζομένων με οικονομικά σκάνδαλα διαβρώσεως και χρηματισμού του πολιτικού κόσμου της χώρας αποτελεί ζωτικής σημασίας αντικείμενο της ευθύνης των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, Κεντρικών και Περιφερειακών. Υλοποιείται δε, μέσω μιας σειράς υπηρεσιακών σχηματισμών του υπουργείου με κύριο φορέα τη λεγόμενη επιτροπή του ν. 3981/2008 ή "επιτροπή ξεπλύματος". Η επιτροπή αυτή, τελεί κατά τον ιδρυτικό της νόμο υπό την άμεση υπηρεσιακή σας εποπτεία και έλεγχο. Επομένως, και η διαρκής ενημέρωσή σας σχετικώς προς την ασκουμένη από την Επιτροπή αυτήν δραστηριότητα, το έργο της και τις πρωτοβουλίες της είναι αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση τόσον της Επιτροπής εκείνης όσον και Υμών. 

Κατά λογική συνέπεια, ο Υπουργός Οικονομικών είναι διαρκώς ενήμερος για την δραστηριότητα και τις ενέργειες της υπηρεσίας αυτής. Πρέπει δε να είναι σε θέση ανά πάσαν στιγμήν όταν του ζητηθεί να δύναται να ενημερώσει την Βουλή για όσα στοιχεία από την δραστηριότητα της επιτροπής δεν παραβλάπτει η δημοσιότητα ή δεν απαγορεύονται από την δικονομία και την νομοθεσία εν γένει.

 Κατόπιν αυτών, και βάσει των ανωτέρω λογικών περιορισμών που είναι και περιορισμοί από τον Νόμο, 

Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε  και Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε 
να ενημερώσετε το Σώμα:

1.Ποία η χρονολογική σειρά ενεργειών  στις οποίες προέβησαν όργανα της παραπάνω  Επιτροπής του  ν. 3981/2008  που οδήγησαν στα  συμπεράσματα που  έχουν δημοσιευθεί  διά του τύπου (ότι δηλαδή υπάρχει τ. υπουργός με μη δικαιολογούμενες ή αδήλωτες καταθέσεις);

2.Ποίος εκίνησε την όλη διαδικασία ελέγχου (δηλαδή εάν εκινήθη αυτοδικαίως η Επιτροπή ή εάν τούτο της εζητήθη από άλλη αρχή και ποία είναι αυτή);

3.Ποία τα πορίσματα εκ του  γενομένου ελέγχου; Εις ποίον έχουν τα πορίσματα αυτά γνωστοποιηθεί;

4.Εάν έχει κληθεί ο ελεγχόμενος  τ. Υπουργός προς παροχή εξηγήσεων όπως η νομιμότητα το επιβάλλει.



Αθήνα, 29/03/2011

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου