Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "...κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων..."


                        
Προς τον κ.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.


Με αφορμή πλημμύρες και καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες του χωριού ΣΑΡΑΝΤΗ Βοιωτίας, σαν αποτέλεσμα της κατάρρευσης τμήματος του καναλιού του Μόρνου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  εκτιμά πως  κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων.

Εκτιμά πως το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί για το γεγονός, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο λαό.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε : 
-      Να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές που έγιναν και φυσικά να αποζημιωθούν στο 100% όσοι υπέστησαν καταστροφές.
-      Να ερευνηθούν άμεσα οι αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναεμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα.
-      Να διασφαλιστεί η επάρκεια της ύδρευσης των χωριών της Βοιωτίας και της πρωτεύουσας, με ασφαλές νερό από τους εναλλακτικούς ταμιευτήρες.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗ  υπογραμμίζει πως η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και φυσικά βασικό κριτήριο των σχεδιασμών της αποτελεί το κέρδος, που, όπως συμβαίνει πάντα στον καπιταλισμό, η σημασία του ξεπερνάει την αξία της επαρκούς συντήρησης.
Σημειώνουμε, επίσης την πρωτότυπη και φυσικά απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση, που έχει εφαρμοσθεί στην ΕΥΔΑΠ, χωριζοντας τις λειτουργίες της στα δύο. Στο κομμάτι της διάθεσης και εμπορίας του νερού, που είναι ξεχωριστή εταιρεία ενταγμένη στο χρηματιστήριο και στο κομμάτι των παγίων εγκαταστάσεων , ταμιευτήρες και υδραγωγεία, που ανήκουν στο κράτος.
Σε κάθε περίπτωση η ύδρευση αποτελεί δημόσια - κρατική υποχρέωση και το φυσικό αγαθό του νερού που είναι απόλυτα αναγκαίο για τον λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα.


                                                                 Χρονάς Τάσος.
                                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Κοινοποίηση : Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.
                          ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου