Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για την εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των θαλασσαιμικών

Για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και την ανάγκη εξασφάλισης της φαρμακευτικής τους περίθαλψης από την πολιτεία μετά την άρνηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιά χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους η νέα ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου.
 
 
Με στόχο το Υπουργείο Υγείας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος να προτάξουν την αξία της ανθρώπινης ζωής έναντι των χρημάτων, ο Συμεών Κεδίκογλου με την ερώτησή του εξηγεί ότι το κόστος της θεραπείας των θαλασσαιμικών, που ανέρχεται μηνιαίως σε 3.000€-6.000€, είναι δυσβάσταχτο για την πλειονότητα των πασχόντων και αδυνατούν να το καταβάλλουν.

Η ερώτησή του βουλευτή έχει ως εξής:

Θέμα: Εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των θαλασσαιμικών από την Πολιτεία 
 
Κύριε Υπουργέ,

Η άρνηση του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής – Πειραιά χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους, υποχρεώνει τους θαλασσαιμικούς που θέλουν να επιβιώσουν να διαθέτουν περίπου 3.000 – 6.000€ μηνιαίως από την τσέπη τους, καθώς αυτό είναι το κόστος των φαρμάκων που χρειάζονται για την θεραπευτική αγωγή τους.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) “Κατά κανόνα, τα ασφαλιστικά ταμεία επιστρέφουν τα καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά μετά την πάροδο έως και εξαμήνου”. Αυτό σε συνδυασμό με την άρνηση πλέον χορήγησης δωρεάν φαρμάκων, συνεπάγεται ότι δικαίωμα στην θεραπεία και επιβίωση έχουν μόνο οι πάσχοντες που διαθέτουν στην άκρη τουλάχιστον 30.000€. Πόσοι είναι όμως αυτοί, αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΠΑΣΠΑΜΑ “Όλοι σχεδόν οι θαλασσαιμικοί στην χώρα μας είναι άνθρωποι που ζουν κοντά στα όρια της φτώχειας”.


Η δε λύση που πρότεινε στο σύλλογο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για μετάβαση σε φαρμακεία της Βοιωτίας και της Κορίνθου προκειμένου για την προμήθεια των φαρμάκων τους δεν είναι επί της ουσίας εφικτή, καθώς τα φάρμακα για την θαλασσαιμία δεν υπάρχουν στα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί πρέπει να τα παραγγέλλουν και να περιμένουν μέρες μετά για την παραλαβή. Αυτό πρέπει να γίνει εκατοντάδες φορές για τους εκατοντάδες πάσχοντες από Αθήνα και Πειραιά. Θα πρέπει επίσης οι φαρμακοποιοί Κορίνθου και Βοιωτίας να πληρώσουν από την τσέπη τους το υψηλό κόστος των φαρμάκων, γεγονός αδύνατον και αδιανόητο.
Κύριε Υπουργέ,

Με τη βεβαιότητα ότι η ανθρώπινη ζωή υπερισχύει των χρημάτων τόσο για το υπουργείο όσο και για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής-Πειραιά, ερωτάσθε:

- Σε ποια μέτρα σκοπεύετε να προβείτε, ώστε οι χρόνια πάσχοντες, όπως οι θαλασσαιμικοί, να προμηθεύονται τα σκευάσματα τουλάχιστον εκείνα που συνδέονται άμεσα με τη νόσο τους και τις δευτερογενώς εξ’ αυτής απορρέουσες παθήσεις;

29 Μαρτίου 2011 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Συμεών Κεδίκογλου
Βουλευτής Ν. Εύβοιας 
ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου