Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Διυπουργική συνεργασία για την πάταξη φοροδιαφυγής δημοσίων λειτουργών, ζητάει ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Διυπουργική συνεργασία προς πάταξη φοροδιαφυγής δημοσίων λειτουργών, ζητάει με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος, μετά από από προφορική δήλωση προς τα ΜΜΕ αρμοδίου στελέχους του ΣΔΟΕ ότι υπάρχει εκτεταμένος κατάλογος γιατρών που κατέχουν δημόσιες θέσεις σε νοσοκομεία οι οποίοι φέρονται να έχουν μη δικαιολογημένα από την μισθοδοσία τους περιουσιακά στοιχεία. 


Με άλλη ερώτησή του ο κ. Γιαννόπουλος κρίνει ανεπαρκείς τις υποδομές των δικαστηρίων και ζητάει να ενημερωθεί για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος υπουργός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναφέρει στην ερώτησή του. 

Αναλυτικά οι δυο ερωτήσεις που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας:
_______________________________


Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δια Τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών &
Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης



Θέμα  : Διυπουργική συνεργασία προς πάταξη φοροδιαφυγής δημοσίων λειτουργών

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε το Σώμα για τον βαθμό και το περιεχόμενο συνεργασίας των δύο υπουργείων σας επί του ελέγχου της φοροδιαφυγής. Όπως προκύπτει από προφορική δήλωση προς τα ΜΜΕ του αρμοδίου στελέχους του ΣΔΟΕ κ. Τάσου Μπεζαντάκου (στις 23/24/25 Μαρτίου 2011), υπάρχει εκτεταμένος κατάλογος ιατρών που κατέχουν δημόσιες θέσεις σε νοσοκομεία οι οποίοι φέρονται να έχουν μη δικαιολογούμενα από την μισθοδοσίας τους περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις). Για τους γιατρούς αυτούς θα ακολουθηθεί όπως είναι αυτονόητο η νόμιμη διαδικασία των περαιτέρω ελέγχων. Μερικοί των ελεγχομένων τούτων όμως κατέχουν θέσεις διοικητικής ευθύνης σε δημόσια νοσοκομεία. Επομένως ως εκ της παρουσίας των επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία, τις προμήθειες και το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων διότι συμμετέχουν στο έργο των εγκρίσεων και παραγγελιών φαρμάκων, μηχανημάτων, προδιαγραφών για τα παραπάνω κλπ. Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητη η σύνδεση των τυχόν μεθόδων παρανόμου πλουτισμού των με τα οικονομικά των δημοσίων νοσοκομείων όπου δραστηριοποιούνται, κατ' επέκταση δε και δημοσίων ασφαλιστικών οργανισμών. Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω δεδομένα που με επιτυχία ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σχετικώς με αποκρυπτόμενα εισοδήματα των ιατρών αυτών, δεν πρέπει να αγνοούνται από τα νοσοκομεία εις τα οποία αυτοί εργάζονται. Και τούτο διότι η στελέχωση υπ' αυτών των ιδίων τυχόν επιτροπών εγκρίσεως δαπανών, χορηγήσεως φαρμάκων, είδους μηχανημάτων, προδιαγραφών και νοσηλειών είναι εύλογον να εγείρει κάθε υπόνοια συνδέσεως της ιδιότητος αυτής με τον παράνομο πλουτισμό για τον οποίο φέρονται ως υπόλογοι. Ο ίδιος ο κ. υπουργός υγείας από μηνών φέρεται να έχει εκδώσει οδηγίες προς τους διοικητές νοσοκομείων με τις οποίες τους καλεί να απομακρύνουν ιατρούς υπόπτους για παράνομες συναλλαγές από θέσεις με τις σχετικές αρμοδιότητες. 

Ο ίδιος υπουργός τώρα έχει υποχρέωση να ζητήσει ενημέρωση από το ΣΔΟΕ μέσω τους αρμοδίου συναδέλφου του των οικονομικών για τα αποτελέσματα του παραπάνω ελέγχου και τα σχετικά ονομαστικά στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν να επηρεάζονται τα οικονομικά των νοσοκομείων από αποφάσεις στην λήψη των οποίων συμμετέχουν άτομα που είναι ύποπτα φοροδιαφυγής. Εις το σημείο αυτό δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι Διοικηταί των δημοσίων νοσοκομείων και των λοιπών σχηματισμών και οργανισμών του υπουργείου υγείας οι οποίοι καίτοι βοά η κοινή γνώμη για όλα τα παραπάνω, που εμφανίζουν στο μέσον μιας δεινής οικονομικής κρίσεως κάποιους να πλουτίζουν από ανομίες και ύποπτες συναλλαγές, δεν έχουν ήδη μεριμνήσει ώστε η στελέχωση των επιτροπών προμηθειών κλπ που χρησιμοποιούν στα ιδρύματα που τους έχουν ανατεθεί να είναι αδιάβλητη και όχι από πρόσωπα για τα οποία ήδη υπάρχει η υπόνοια του παρανόμου πλουτισμού την οποία υποκριτικώς παραβλέπουν και υποδύονται να αγνοούν.
 
Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε :

1.Να ενημερώσετε ως Υπουργείο Οικονομικών το Σώμα για την έκταση και το είδος της τυχόν ή μη επισήμου ενημερώσεως που έχει το υπουργείο υγείας και οι περιφερειακές υπηρεσίες του ήτοι τα δημόσια νοσοκομεία σχετικώς προς τα αποτελέσματα ελέγχου του ΣΔΟΕ επί των εισοδημάτων ιατρών των νοσοκομείων, και ο κ. Υπουργός Υγείας να ενημερώσει το Σώμα για τις οδηγίες που έχει εκδώσει προς τις υγειονομικές περιφέρειες και τα δημόσια νοσοκομεία επί του θέματος τούτου.

2.Υπάρχει πρόθεση του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με δηλώσεις του να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους αυτούς τους εμπλεκομένους ιατρούς έως ότου ξεκαθαρίσει και διαλευκανθεί από το ΣΔΟΕ η υπόθεσης των;
 
3.Και παρακαλούμε να κατατεθεί στο Σώμα η σχετική μεταξύ των Υπουργείων Σας υπηρεσιακή αλληλογραφία.
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

____________________________________

Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δια Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης


 Θέμα : Ανεπαρκείς υποδομές δικαστηρίων

Συζητείται ευρέως στην κοινή γνώμη, τον τύπο αλλά και στους συναλλασσόμενους με την δικαιοσύνη το φαινόμενο των τελείως ανεπαρκών υποδομών που διαθέτουν τα δικαστήρια και οι εισαγγελικές υπηρεσίες της χώρας και η συνέπεια των ανεπαρκειών αυτών στην όλη λειτουργία και την αποστολή τους.
 
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι:
 
1. Δεν διατίθενται μέσα μετακίνησης στους εισαγγελείς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ώστε η μετάβασή τους σε σημεία που πρέπει να μεταβούν επιτοπίως να είναι δυσχερής ή να χρειάζεται προς εξοικονόμηση χρόνου και ταχύτητος δράσεως να χρησιμοποιήσουν δικά τους ατομικά μέσα.
 
2. Δεν κατατίθενται καθημερινά στα Γραφεία της εισαγγελίας οι εκδιδόμενες στην έδρα της εφημερίδες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η βάσει τυχόν δημοσιευμάτων του τύπου απαιτούμενη παρέμβαση της εισαγγελίας για την διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

3. Οι εισαγγελείς και οι προϊστάμενοι εισαγγελιών δεν διαθέτουν 24-ωρη πρόσβαση σε κινητά υπηρεσιακά τηλέφωνα ώστε να απαιτείται να καταφεύγουν σε ατομικά που διατηρούν οι ίδιοι.
 
4. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική ή τηλε-τυπική σύνδεση των εισαγγελιών μεταξύ των και με την Αστυνομία με αποτέλεσμα η διαβίβαση των πάσης φύσεως εντολών και εγγράφων εν γένει να υλοποιείται σχεδόν όπως και προ 50-ετίας.
 
Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε και ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ να ενημερώσετε τη Βουλή για τα μέτρα που προτίθεσθε να λάβετε για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα.
Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου