Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

KΑΛΕΣΜΑ σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους για το θέμα των συγχωνεύσεων και το «νέο» σχολείο..



Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πολλών σχολείων είναι ένα μέρος από το συνολικό σχέδιο ανατροπών στην Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. 
 
Είναι ένα ακόμα κομμάτι της επίθεσης της άρχουσας τάξης, που την οξύνει με αφορμή την κρίση, για να χτυπηθούν τα δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Το κλείσιμο των σχολείων σκοπεύει στη δημιουργία «πολυδύναμων» κέντρων μαζικής κατάρτισης και προσέλκυσης χορηγών. Οδηγεί στην αμορφωσιά και εκτινάσσει την ταξική διαφοροποίηση. Προετοιμάζει για τα απαξιωμένα πτυχία - «μενού» που θα χορηγούν τα πανεπιστήμια και τη γενίκευση της επιχειρηματικής σύνδεσής τους με την «αγορά».

Τα όσα επιχειρούνται στην Εκπαίδευση διαμορφώνουν ένα εχθρικό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς. Απαιτείται να γνωρίζουν όλοι τι θα γίνει, γιατί, πώς μπορεί να αποκρουστεί, τι σχολείο πρέπει να οικοδομηθεί για να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας προσκαλούμε την Τετάρτη 30 Μάρτη, ώρα 7.30 μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ (Πλ. Ελευθερίας, 4ος όροφος) σε συγκέντρωση ενημέρωση- συζήτηση με θέμα :

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ “ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”.
ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣ ΑΝΆΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

Ομιλητής ο Κυριάκος Ιωαννίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.



ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου