Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αργύρης Αλεξίου: Οχι στα ψευτοδιλήμματα των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , η λύση είναι ΑΡΙΣΤΕΡΆ.


Όχι στα ψευτοδιλήμματα των Ε.Βενιζέλου και Α.Σαμαρά. 
          
Λέμε ΟΧΙ στα Μνημόνια και στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, λέμε απερίφραστα ότι δεν συνεργαζόμαστε με τα κόμματα αυτά του Μνημονίου, αλλά μόνο με κόμματα που θα έχουμε κοινή προγραμματική σύγκληση για την έξοδο από την κρίση ώστε να κάνουμε το χρέος βιώσιμο μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ με μέτρα ισοδύναμα που δεν πλήττουν τους εργαζόμενους και προωθούν την ανάπτυξη ώστε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας μας. 
   
Όχι σ αυτούς που έχουν υποθηκεύσει την ζωή μας με μνημόνια και οριζόντιες περικοπές και έχουν εγγυηθεί με την υπογραφή τους την καταστροφή της χώρας μας και είπαν "ναι σε όλα".
   
Πολλοί ρωτούν ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η δανειακή σύμβαση είναι νόμος του κράτους και δεσμεύει την χώρα. 
   
Δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα σε αυτό και την καταψήφιση από μέρους μας; Και αφού δεσμεύει πως θα την τροποποιήσουμε;



Δεν υπάρχει καμία αντίφαση. 

 
Με πολλούς νόμους διαφωνούμε, αλλά με τους δεδομένους συσχετισμούς ψηφίζονται. 
   
Το κράτος έχει συνέχεια κατά συνέπεια η δανειακή σύμβαση δημιουργεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο. 
   
Μόνο που τα πράγματα στην πολιτική και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής Ευρώπης δεν είναι αμετάβλητα, νέοι συσχετισμοί προκύπτουν και νέες δυναμικές αναπτύσσονται. 
   
Πλευρές λοιπόν της δανειακής σύμβασης επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες θα αναθεωρούνται εν κινήσει αξιοποιώντας προοδευτικότερους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. 
 
Και σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το βάρος μας. 
   
Η λύση δεν είναι η στάση πληρωμών του Ελληνικού κράτους που εισηγούνται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκή δεξιά και η οποία θα οδηγήσει στην χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή. 
   
Η δυναμική των πραγμάτων, η ογκούμενη αντίθεση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλη την Ευρώπη θα επιτρέψουν μέσα από μια σύνθετη διαδικασία αντιπαράθεσης – συνεννόησης με τους δανειστές μας να προχωρήσει σταδιακά και η επαναδιαπραγμάτευση. 
 
Υπάρχει τρίτος δρόμος. 
   
Απέναντι στην μοιρολατρική αποδοχή των τετελεσμένων που επιβάλλει την απαρέγκλιτη! εφαρμογή του μνημονίου(ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και την ανατροπή του μνημονίου, την αποχώρηση από την σύμβαση και την επιστροφή στην δραχμή( ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ ) υπάρχει η πρόταση της ΔΗΜΑΡ: αγώνας εντός της ευρωζώνης για την τροποποίηση της σύμβαση.



6 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 24 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011 Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ 56 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ 7 ΔΙΣ ,ΑΠΛΩΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ "ΦΤΩΧΩΝ" ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 5% - 14 ΔΙΣ ΕΝΩ ΦΕΤΟΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ 2014 11.5 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑ 15%. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Η ΔΗΜΑΡ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΡΓΥΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΟΛΗ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ Η ΛΟΚΡΙΔΑ.ΓΙΑΝΝΗΣ Χ. ΑΤΑΛΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΗ Η ΛΟΚΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ (ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ http://dimoslokron.blogspot.com/2012/04/blog-post_22.html )...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΠΩΣ Η ΕΠΕΝ, ΑΛΛΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ , ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ,ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΓΟΥ,ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΚΡΙΣ ΝΙΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ,ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!! ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ!!! ΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΧ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΡΕ ΑΕΙ ΧΑΘΕΙΤΕ , ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ,Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου