Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επίσκεψη στην Κυρτώνη Αταλάντης – Συζήτηση με τους κατοίκους για την εγκληματικότητα


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα την Κυρτώνη Αταλάντης, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα το σοβαρό πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Η επαρχία Λοκρίδας, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών, διογκώνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες.

Ενδεικτικό του κλίματος, όπως μεταφέρθηκε από τους πολίτες, είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Κυρτώνης Αταλάντης έχουν αναθέσει την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας.

Έγκαιρα, με σειρά Ερωτήσεων του κ. Χρήστου Σταϊκούρα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε επισημανθεί το μέγεθος του προβλήματος και ζητήθηκε η ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ώστε μέρος του να διατεθεί στην περιοχή της Λοκρίδας για την ουσιαστική αστυνόμευσή της.


Όμως, το πρόβλημα όχι μόνο δεν αντιμετωπίσθηκε, αλλά λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαστάσεις, που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και των οποίων η αντιμετώπιση χρήζει σοβαρότερης, άμεσης και ουσιαστικότερης  αντιμετώπισης από την πλευρά της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αυτά που απαιτούνται πλέον για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εν μέσω άλλων, είναι:

·    η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις,

·    η μετεξέλιξη των Αστυνομικών Διευθύνσεων από επιτελικές σε επιχειρησιακές μονάδες, με βασικό αντικείμενο απασχόλησης τον επιχειρησιακό συντονισμό δράσης και τον έλεγχο λειτουργίας της απόδοσης των υπηρεσιών,

·    η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων βάσει της διοικητικής διαίρεσης της χώρας με μορφολογικά, πληθυσμιακά, οικονομικά και άλλα κριτήρια, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων, αποτελεσματικότερη αξιοποίηση προσωπικού και περιορισμός της γραφειοκρατίας,

·    η ευρύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών για την επί τόπου άσκηση αστυνομικών ελέγχων.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του τονίζοντας πως «αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η διαφύλαξη της ασφάλειας του πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας, συνεπώς σε κάθε γωνιά και περιοχή της Φθιώτιδας, αποκαθιστώντας την έννομη τάξη, ανακτώντας την ηρεμία στην καθημερινότητα και αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

10 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ? ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ? Η ΚΥΤΡΩΝΗ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΚΙΟΥΡΙΤΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ? ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΩΝ ΑΡΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λένε ΒαγγέληΠέμπτη, Απριλίου 19, 2012

    Ε, όχι και τώρα θυμήθηκε τη Λοκρίδα! Αφού ρε αρχηγέ και στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει κάνει Ερωτήσεις σχετικά με την αστυνόμευση για την περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εσύ δηλαδή τι θα ήθελες. Να πάρει την Τόνια, τον Τσώνη και το Σταυρογιάννη να κόβουν βόλτες στα χωριά αντί για τους σεκουριτάδες. Και τι εννοείς ότι είναι αργά;;;Είναι βολεμένος δηλαδή με τους σεκουριτάδες. Διότι εγώ δεν είμαι και θέλω να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ.ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Α.Σ.ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΥΚΩΝ.Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ.........ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΡΟΙΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EΦΑΓΕ ΓΕΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗ ΚΥΡΤΩΝΗ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ STAGE.AYTA KAI AΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΚΥΡΤΩΝΗ.ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μην τον κράξανε,οι Κολακαίοι είμαστε ευγενικοί και φιλόξενοι άνθρωποι,τωρα αν βρέθηκαν και δυο-τρεις μεθυσμένοι τι να κάνουμε,αυτοί υπάρχουν σε όλα τα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΏΝΕΙ; ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΛΙΑ... ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΑΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ase re filarako. Exeis dei pouthena kameres kai fwtografous...Olo psema kai paramythia. Xouligan twn plhktrwn!!!Mono esy emathes gia kraximo...Asteios file!Pio asteios tha eisai otan xasei to PASOK kai xanavgei h NEA DHMOKRATIA kai tha postareis pali ta idia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο ο Σταϊκούρας έχει σταθεί δίπλα μας...και είναι ο μοναδικός που έχει καταθέσει ερωτήσεις για ζητήματα αστυνόμευσης...ρωτήστε όποιον θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι κράξιμο ρε,χαχα.Ούτε εσύ που το γράφεις δεν ήσουν. Εγώ που ήμουν πάντως ξέρω ότι πήγαν μια χαρά. Άσε που δεν έχω δει κανέναν άλλον. Θα σε πέριμενω ανωνυμε όταν έρθεις με την Τονια αγκαλίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου