Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: "«ΡΟΖ» ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ"


Την άμεση κατάργηση της σύμβασης των πενταψήφιων αριθμών για την εξασφάλιση ραντεβού με γιατρό, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώνουν πανάκριβα και το τηλέφωνο για τα ραντεβού με τους γιατρούς.   

«Να καταργήσετε άμεσα τη σύμβαση των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών για εξασφάλιση ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψετε στο 184, που είχε κόστος 0,03 ευρώ ανά κλήση και τώρα έφθασε 1,2 ευρώ από σταθερό και 2 ευρώ από κινητό.» Η χρέωση αυτή είναι καθαρή κερδοσκοπία όπως ακριβώς και τα «ροζ» τηλέφωνα, υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπερδεύονται με τους πέντε διαφορετικούς αριθμούς, ενώ το τηλεφώνημα διαρκεί μέχρι και επτά λεπτά, χωρίς πάντα να εξασφαλίζει ραντεβού σε γιατρό. Είναι από τριάντα έως πενήντα φορές ακριβότερο. Μοιάζει με «ροζ» τηλέφωνο και θα γίνει παρεξήγηση στις οικογένειες χωρίς λόγο.» 

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν προσφέρει ούτε ασφάλιση, ούτε ασφάλεια.  


«Την ώρα που ο συνταξιούχος και ο κάθε μισθωτός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πρέπει να πληρώνει τα φάρμακά του από την τσέπη του, έπρεπε τουλάχιστον να του διασφαλίσετε ένα πιο φθηνό τηλέφωνο για να κλείνει ραντεβού με τους γιατρούς.»    

Παράλληλα ο βουλευτής Ευβοίας κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί μόνο στα χαρτιά, αφού χρωστά σε φαρμακοποιούς και γιατρούς και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να απολύσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εφόσον δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τη επαρκή χρηματοδότηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού στη χώρα.

«Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τίποτε και αυτά που εμφανίζει ότι καλύπτει τον ασφαλισμένο, τα καλύπτει δωρεάν για τις υπηρεσίες των επιστημόνων οι οποίοι παρέχουν στους ασφαλισμένους. Ενώ φαίνεται ότι καλύπτει τον ασφαλιζόμενο δε πληρώνει ούτε το γιατρό, ούτε τον φαρμακοποιό ο ΕΟΠΥΥ  δεν υπάρχει. Είναι τσαμπατζής.

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος του ο κ. Βουδούρης δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την προίκα του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό τηλέφωνο για πρόσβαση σε γιατρό τι τον θέλετε; Να τον διώξετε, να βάλετε πρόεδρο της εμπιστοσύνης σας, να του δίνετε εντολή το πρωί και να υλοποιείται το βράδυ.

Κακώς καλέσατε φαρμακοποιούς και γιατρούς να συνεννοηθείτε. Χρωστάτε 80 χιλ. ευρώ μεσοσταθμικά σε κάθε φαρμακείο της χώρας. Έπρεπε να καλέσετε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές που εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς.

Έπρεπε επίσης να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα γιατί δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν τα 12 δις των ασφαλιστικών ταμείων που «κουρεύτηκαν», ενώ αυτό έγινε στις τράπεζες».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παραδέχθηκε ότι το κόστος κλήσης είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεσμεύθηκε ότι εφόσον οι εταιρίες ακολουθήσουν ξανά εναρμονισμένη πρακτική θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό και προς το παρόν «κατόρθωσε» έκπτωση 10% στις χρεώσεις των εταιριών.          



1 σχόλιο:

  1. Απατεώνες, κλέφτες! Αλλά τα γκάλοπ σας στέλνουν τα μνμ, που να δείτε και τα αποτελέσματα των ερχόμενων εκλογών. Και λέω ερχόμενων γιατί αρχές του 2013 θα αναγκαστείτε να πάτε σε εκλογές. Αυτό δε θα λέγετε πτωτική πορεία αλλά μόνιμες διακοπές στο δ@@@λο! Ξεφτιλισμένοι! Και χειρότεροι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και οι προδότες ψηφοφόροι τους. Τουλάχιστον από τη Δεξιά τα περιμένεις, συντηρητικοί καπιταλιστές είναι αλλά οι υποτιθέμενοι Σοσιαλιστές και Αριστεροί? Ούτε ψηφοδέλτια δε θα έχετε στις ερχόμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου