Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κεδίκογλου: Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Σκοπούλη - Συγχωνεύσεις νοσοκομείων με γεωγραφικά κριτήρια


Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Σκοπούλη

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη ζητά με ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Η ερώτηση του βουλευτή:

«Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 5 Σεπτεμβρίου με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη ανέφερε σχετικά με τα φάρμακα που αποδίδουν το μεγαλύτερο κόστος στον ΕΟΠΥΥ ότι «τον Ιούλιο το μουρουνέλαιο κόστισε στον ΕΟΠΥΥ 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Ποιο; Το μουρουνέλαιο που το έπαιρνε όλος ο κόσμος μετά την Κατοχή.  

Το μουρουνέλαιο αν δεν πληρώνονταν το πιο δημοφιλές σκεύασμα με 25 ευρώ το κουτάκι και πληρώνονταν με το αντίστοιχο γενόσημο, το οποίο -ειλικρινά σας λέω- έχει την ίδια ποιότητα, θα πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ 100 ευρώ.»

Επειδή αν ισχύουν τα νούμερα-που μάλλον δεν βγαίνουν-πρόκειται για σκανδαλώδη διαφορά και δημιουργούνται εντυπώσεις που πλήττουν το κύρος της δημόσιας υγείας, ζητούνται διευκρινίσεις για το θέμα και ερωτάσθε:

·         Επιβεβαιώνετε τα ως άνω ποσά που παρουσίασε η Υφυπουργός Υγείας για το κόστος του μουρουνέλαιου στον ΕΟΠΥΥ μόνο για τον μήνα Ιούλιο;

·         Σε ποια τιμή ανά μονάδα θα αγόραζε ο ΕΟΠΥΥ το αντίστοιχο γενόσημο, ώστε να πληρώνει για την ίδια προμήθεια 100 ευρώ αντί 2 εκατομμύριων ευρώ;»




Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και με γεωγραφικά κριτήρια

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και με γεωγραφικά κριτήρια σημειώνει για ακόμα μια φορά ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Υγείας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα της υγείας με την ηγεσία του Υπουργείου, ο βουλευτής τόνισε ξανά, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την τοπική μας κοινωνία σε Κύμη και Κάρυστο: «οι συγχωνεύσεις να γίνουν και με γεωγραφικά κριτήρια. Διότι οι ορεινές περιοχές και οι περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα δεν θα πρέπει να μείνουν χωρίς υπηρεσίες υγείας.» 

Τη θέση αυτή εκφράζει και ο ίδιος ο Υπουργός, όπως δήλωσε στην εν λόγω επιτροπή.

Ένα άλλο ζήτημα που αφορά την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα έθιξε στην ηγεσία του Υπουργείου ο Συμεών Κεδίκογλου. Το γεγονός ότι η 5η ΥΠΕ, όπου υπάγεται διοικητικά ο νομός μας, παραμένει εδώ και κάποιο διάστημα ακέφαλη. 

Ειδικότερα δε για το θέμα της στελέχωσης των διοικήσεων των νοσοκομείων υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει με αξιοκρατία και όχι με κομματικά κριτήρια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου