Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ενέργειες του Δημάρxου Λαμιέων για το θέμα Ανθήλης


Στο πλαίσιο ενεργειών για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στην Ανθήλη, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, έκανε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τις παρακάτω ενέργειες:
1. Συναντήθηκε με το Αστυνομικό Δ/ντή Φθιώτιδας κ.Κ.Νικολάαυ και επιτελείο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

2. Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ΡΟΜΑ

3. Κάλεσε την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου

4. Ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανθήλης κ.Παντ.Λαγό, τον τοπικό Σύμβουλο Ανθήλης κ.Νικ.Ντίτσα και τον πρόεδρο της Συνέλευσης κ.Αθ.Τζοβάρα. (Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθήλης κ.Αλ.Αυλακιώτης δεν παρευρέθη λόγω προβλήματος υγείας).

Τα αποτελέσματα των παραπάνω συναντήσεων έχουν ως έξης:


1. Μέχρι τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται από την Δ/νση Υγιεινής η επικαιροποίηση – καταγραφή όσων διαμένουν σε σκηνές και παράγκες και εφαρμόζεται κατά γράμμα η Εισαγγελική εντολή από την Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας.

2. Την Τρίτη το πρωί ώρα 09:00, θα γίνει συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου με το Τοπικό Συμβούλιο της Ανθήλης και όσων ΡΟΜΑ κατέχουν νόμιμη κατοικία στην Ανθήλη.

3. Η Πολεοδομία παρουσίασε στον Δήμαρχο τα επικαιροποιημένα (με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2012) πρωτοκόλλα αυθαιρέτων και έλαβε την εντολή να προχωρήσει στην κατά Νόμο διαδικασία κατεδάφισης.

4. Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Αντιπροσωπεία των ΡΟΜΑ που συναντήθηκε σήμερα, να αρχίσει η μεταστέγαση και η εγκατάσταση τους στην Καμηλόβρυση στα υπάρχοντα εκεί τέσσερα λυόμενα, ενώ στο αίτημα της αντιπροσωπείας των ΡΟΜΑ για επιστροφή των οικοπέδων και των χωραφιών που είχαν αγοράσει στην Ανθήλη, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να αγοραστούν από το Δήμο στις τιμές της πραγματικής αντικειμενικής τους αξίας.

5.    Την Τετάρτη το πρωί, ο Δήμαρχος Λαμιέων θα μεταβεί στην Ανθήλη όπου έκτατα θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία των ενεργειών, τα αποτελέσματα και να γίνει περαιτέρω προγραμματισμός.

Πιστεύουμε, ότι με την κατανόηση, τον διάλογο αλλά και την αποφασιστικότητα του Κρατικού μηχανισμού θα λυθεί το πρόβλημα στην Ανθήλη και θα επανέλθει η ηρεμία στην Τοπική Κοινότητα.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αποδέχθηκε πρόταση της Τ.Κ. Ανθήλης να ενισχυθούν για το 2013 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε η ιστορική Ανθήλη να προβάλλει την Πολιτιστική της ταυτότητα και την Ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου