Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλη Κυριακάκη για την νέα σχολική χρονιά


Μια καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει ξανά, το ξεκίνημα της οποίας  όμως κάθε άλλο παρά αισιόδοξο μπορεί να θεωρηθεί.

Η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Τα μέτρα που επιβάλλει , αποδιοργανώνουν τον θεσμό της δημόσιας  δωρεάν Παιδείας  απαξιώνοντας όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Οι ελληνικές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από τους κομμένους μισθούς, από το υστέρημα τους, τις ελλείψεις  που οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν.


Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές την δωρεάν πρόσβαση  στη δημόσια και χωρίς εμπόδια Εκπαίδευση.

Είναι υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα προάγει τις ικανότητες και θα αξιοποιεί τις προσπάθειες των μαθητών ανεξαρτήτως της κοινωνικής και οικονομικής θέσης  των οικογενειών τους. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα αξιοκρατικό, αξιόπιστο και προσβάσιμο σε όλους.

Είναι υποχρέωση μας να μην επιτρέψουμε να επιβληθεί η αντίληψη ότι στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η παρεχόμενη παιδεία και η ποιότητα της είναι πολυτέλεια αλλά αντιθέτως να αγωνιστούμε για την προάσπιση της, καθώς αποτελεί κύριο συστατικό της διεξόδου που αναζητούμε.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  υγεία και δύναμη για την καινούργια χρονιά . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου