Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε από την ΔΗΜΑΡ ο Θεόδωρος Σπαθής


Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση, αποχώρησε από το κόμμα, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, Θεόδωρος Σπαθής.
"Δεν συμφωνώ με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση και με την πολιτική που ακολουθεί. Αυτή την πολιτική δεν μπορώ να την υπηρετήσω", δήλωσε ο Θεόδωρος Σπαθής, μιλώντας στο "Βήμα", προσθέτοντας ότι είχε εκφράσει από νωρίς τις διαφωνίες του.
Ο Θεόδωρος Σπαθής τόνισε παράλληλα ότι "είναι εμφανές τώρα ότι δεν έχει μείνει τίποτα ούτε καν από την προγραμματική συμφωνία. Ο κ.Σαμαράς εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική και οδηγεί στο βωμό-θυσιαστήριο όλον τον ελληνικό λαό".

2 σχόλια:

  1. Ο δικός μας ο Αλεξίου ακόμα παραμένει μέλος της ΔΗΜΑΡ. Άρα συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και όλα όσα έλεγε περί μαύρου σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν "στάχτη" στα μάτια των 800 πολιτών που τον ψήφισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στον ανώνυμο σχολιαστή του Lokris News, που τον ευχαριστώ που με θεωρεί δικό του ,του απαντώ ,ναι παραμένω ακόμη στην Δημ. Αρ. η δε κυβερνητική πολιτική ακόμη δεν έχει δείξει κάτι ,γιατί πολύ απλά δεν έχει ψηφιστεί κάτι το καινούργιο και ο προυπολογισμός!
    Εγω εμπιστεύομαι τον πρόεδρο Φ.Κουβέλη και δεν περιμένω σε 2,5 μήνες να αλλάξει η χώρα....αντιπολίτευση εύκολα κάνεις....η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. επικύρωσε τους έως τώρα χειρισμούς του προέδρου και της κομματικής αντιπροσωπείας στην επιτροπή διαβούλευσης σχετικά με το περιεχόμενο των μέτρων και ειδικά με τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για μειώσεις και περικοπές σε χαμηλές συντάξεις, δώρα δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις ΟΓΑ, κοινωνικά επιδόματα, αλλά και για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Τόνισε την ανάγκη τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων να εντάσσονται στους στόχους της άμεσης προώθησης συνετής - αποτελεσματικής διαχείρισης και δίκαιης κατανομής της επιβάρυνσης. Επίσης να συνδέονται με έμπρακτη προώθηση της αύξησης των εσόδων (φοροδιαφυγή – συμμετοχή οικονομικά ισχυρών),της ανάπτυξης κοινωνικής πολιτικής μέσω της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων και της προώθηση της ανάπτυξης .
    Η στάση μας έναντι των μέτρων μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και των εσωτερικών διαβουλεύσεων, θα αντιστοιχεί στην σταθερή πολιτική μας θέση για διαφύλαξη της παραμονής στο ευρώ και σταδιακή αναδιαπραγμάτευση για την απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό η προγραμματική συμφωνία συνιστά την πολιτική δέσμευση από την οποία δεν παραιτούμαστε. Όμως η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει 2 σκέλη στα οποία έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Αφενός το σκέλος που αφορά σε εσωτερικά ζητήματα στα οποία μπορούμε να επιμείνουμε στην εφαρμογή της στο ακέραιο και αφετέρου το σκέλος που αφορά σε αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στο οποίο δεν μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη στην τοποθέτηση μας οι ειδικές συνθήκες που προκύπτουν κάθε φορά από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το γενικότερο δυναμικά εξελισσόμενο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης.Δεν πιστεύω λοιπόν οτι έριξα στάχτη στα μάτια των 990 ψηφοφόρων μου, αλλα αγωνίζομαι η χώρα να μείνει στο ευρώ και να αλλάξουμε την χώρα ,μεσα απο μια κυβερνητική συμφωνία τριών κομμάτων και όχι μέσα απο ιδεολογική συμφωνία των τριών κομμάτων,θέλουμε απλά να διασώσουμε ότι διασώζεται και οχι με ψευτοεπαναστάσεις.Δήλωσε χθες ο πρόεδρος ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αντιπολίτεση για την αντιπολίτεση δεν προκειται να κάνουμε, δηλώνω εγω.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου