Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Τρία λαβράκια στη Φθιώτιδα - Τρεις καυτές υποθέσεις στα χέρια του ΣΔΟΕ για πλήρη... ξεσκόνισμα


Τρεις μήνες έχουν πάρει στο κατόπι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ τρεις μεγάλες υποθέσεις

Τρεις πολύ σοβαρές υποθέσεις από τη Φθιώτιδα είναι στα χέρια του ΣΔΟΕ την τελευταία περίοδο και μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές με εξακτίνωση σε τοπικές κοινωνίες.
 
Η μία έχει σχέση με πλαστά τιμολόγια και η οποία ερευνάται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και εξελίχθηκε στην περιοχή της Λοκρίδας, η δεύτερη έχει σχέση με φουσκωμένους λογαριασμούς και η τρίτη εκτός από τους φουσκωμένους λογαριασμούς όλα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι πίσω της κρύβεται και λαθρεμπόριο.
 
Πρόκειται για τρεις μεγάλες υποθέσεις όπως της χαρακτηρίζουν οι διωκτικές αρχές αποφεύγοντας όμως προς το παρόν να δώσουν περισσότερα στοιχεία.
 
Η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων αρχίζει και εξελίσσεται αυτή την περίοδο αφού ήδη οι αρμόδιες ελεγκτικές κατά περίπτωση αρχές καλούν εμπλεκόμενους αγρότες και επαγγελματίες από την Λοκρίδα για να κάνουν ελέγχους διασταύρωσης ορισμένων στοιχείων.
 
Εκείνο το οποίο μέχρι στιγμής προκύπτει είναι ότι έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία που δένουν συνολικά την υπόθεση και την προσδιορίζουν όμως σε έναν επαγγελματία ο οποίος μοίρασε πλαστά και εικονικά τιμολόγια τα οποία με τη σειρά τους, είτε γνώριζαν, είτε όχι, τα χρησιμοποιούσαν επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής είτε για τη μείωση του τζίρου, είτε για την μη καταβολή Φ.Π.Α.
 
Οι πληροφορίες επιμένουν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο κύκλωμα το οποίο όμως έχει συγκεκριμένα προσδιορισμένα χαρακτηριστικά.
 
Η δεύτερη περίπτωση έφτασε στα χέρια των διωκτικών αρχών όταν ένας αγρότης από τη Δυτική Φθιώτιδα φέρεται να κατέθεσε σε λογαριασμό στην τράπεζα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό.
 
Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα ξεκίνησε η έρευνα όπως άλλωστε προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις αφού όταν πρόκειται για μετακινήσεις μεγάλων ποσών τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα δύσκολα και μάλιστα θα πρέπει το συγκεκριμένο ποσόν να δικαιολογείται άμεσα και σχολαστικά. Οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι από τη στιγμή που τα χρήματα αυτά έφτασαν μέχρι την τράπεζα ειδοποιήθηκε η αρχή για το ξέπλυμα χρήματος και δόθηκαν ειδικές εντολές και άρχισαν οι έλεγχοι. Σε περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας μιλούν για μυθικά μεγέθη πράγμα το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν μέσα από διακίνηση προϊόντων που εμπίπτουν σε ειδικές φορολογικές κατηγορίες.
 
Τελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει μόνο σε ένα πρόσωπο από την περιοχή αλλά έχουν επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα και έχει βαρύνει συνολικά το κλίμα ακόμη και μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι έλεγχοι είναι συνολικότεροι πέρα και έξω από την μεμονωμένη υπόθεση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σε σχέση με τα ευρήματα. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σε κορυφαίο επίπεδο με το συγκεκριμένο θέμα έχει ασχοληθεί και το υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτή.
 
Η τρίτη υπόθεση απ’ αυτές που αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφέρεται γεωγραφικά στην περιοχή της Λοκρίδας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δημόσιο λειτουργό όπου μαζί με την σύζυγό του βρέθηκαν κάποια στοιχεία τα οποία ερευνώνται. Έγκυρες πηγές σημειώνουν πως «ακόμη δεν είναι τίποτα ώριμο για να έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη. Είναι και αυτή μια από τις πολλές υποθέσεις οι οποίες ερευνώνται αλλά είναι αρκετά νωρίς ακόμη για να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα».
 
Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως «στο πεδίο του ελέγχου βρίσκονται αρκετά πράγματα» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι οι συγκεκριμένες έρευνες εξελίσσονται εδώ και τέσσερις μήνες περίπου με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων γίνονται διασταυρώσεις οι οποίες κρίνονται απαραίτητες από τις ελεγκτικές αρχές και από τις οποίες θα βγουν κάποια συμπεράσματα όταν όμως ολοκληρωθεί η έρευνα, όπως τονίζουν.
 
Πηγές από το κέντρο ωστόσο υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον σε δύο υποθέσεις τα ευρήματα συγκλίνουν στην κατεύθυνση «ότι θα υπάρχει μέλλον σ’ αυτές τις έρευνες» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν και μάλιστα «συνιστούν υπομονή και ψυχραιμία» και παράλληλα σημειώνουν ότι είναι βιαστικό να υπάρχουν συμπεράσματα σ’ αυτή τη φάση.
 
Όπως μάλιστα τονίζουν οι ίδιες πηγές «συνολικά στη Φθιώτιδα αλλά και τη Στερεά Ελλάδα ο κατάλογος των ελέγχων που υπάρχουν ή ακόμη και εκείνων που θα εξελιχθούν είναι πολύ μακρύς…» χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τίποτα περισσότερο ή να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το επίπεδο των ελέγχων.


Εφημερίδα "ΣΕΝΤΡΑ"

7 σχόλια:

  1. Δύο από τις τρεις υποθέσεις αφορούν στη Λοκρίδα. Η εφημερίδα ημέρα επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Lokris News:
    "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. στη Λοκρίδα - Ελέγχονται Δ/ντης Δ.Υ. και δεκάδες ακόμη άτομα"
    ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΉ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012
    [http://lokrisnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4393.html]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ... ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ... ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΓΡΗΓΟΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το LOKRIS+ αποδεικνυεται οτι ειναι εγκυρη πληροφορηση

      Διαγραφή
  3. ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ Ο... ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ... ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΘΗΡΙΟ... ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΚΡΙΣ ΝΙΟΥΖ.
      ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΜΗ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
  4. Η 3η περιπτωση ειναι για τα μελη της Καμορας στη Φθιωτιδα και τους συνεργατες τους.
    Απλα αρχισανε οι διαρροες και οι σημοσιευσεις απο τον δημοσιο υπαλληλο. Ολα στη ερευνα ειναι πολυ καλα δεμενα, θεμα χρονου ειναι. Στο Δ.Υ και τους υπολοιπους εφτασαν απο τους ιδιοκτητες της βιλλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην τα μπερδευεις ΦΙΛΕ καμία σχέση το ενα με το άλλο ΑΥΤΟ ειναι πολυ πιο σοβαρό όσο για την κάμορα ούτε καν υπάρχει συκοφαντίες απο πολυ έγκυρη πηγή ///// το παραπάνω ειναι πραγματικό ::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου