Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή την ώρα στο Ζέλι Φθιώτιδας. 
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κλιμακίου  της Αταλάντης έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας.
Ήδη επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή. 
Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν σε δασική περιοχή στο Ζέλι Λοκρίδας σήμερα το μεσημέρι και η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και αυτή την ώρα καίει τόσο δασική όσο και χορτολιβαδική έκταση σε μια περιοχή που καίγεται για πολλοστή φορά φέτος.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης στο Ζέλι είναι ο διοικητής των Π.Υ. Φθιώτιδας Νικόλαος Ντίτσας ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή. 

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, στα δύσβατα σημεία βοηθούν τα δύο πεζοπόρα τμήματα με 14 άτομα, ενώ από αέρος ρίψεις κάνουν 4 αεροσκάφη τύπου Κάναντερ.

Την ώρα αυτή στη Λοκρίδα πνέουν σχετικά δυνατοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

ΝΕΟΤΕΡΑ...

Σκληρή μάχη θα δώσουν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες που βρίσκονται στην πυρκαγιά στο Ζέλι Λοκρίδας. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα εμφανίστηκε νέα μέτωπο σε απόσταση εξακοσίων περίπου μέτρων από το πρώτο. Αυτή την ώρα ενεργούν 28 οχήματα από όλη την Στερεά την Αθήνα και την Θεσσαλία με 50 πυροσβέστες.
Επίσης βρίσκονται εκεί πεζοπόρα τμήματα με 28 πυροσβέστες και πολλοί αξιωματικοί. Επικεφαλής είναι ο διοικητής της Π.Υ. στην Στερεά Παναγιώτης Σκόνδρας. Η προσπάθεια τους πάντως είναι πολύ δύσκολη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και για να πλησιάσουν τις φλόγες κόβουν με πριόνια τα πουρνάρια. Σημαντική ήταν και η βοήθεια που είχαν από τα εναέρια μέσα φού έκαναν ρίψεις νερού 8 καναντέρ , ένα ελικόπτερο και ένα PZL.

6 σχόλια:

  1. ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΩΡΙΣ. ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙ ΝΤΟΥΡΟ ΕΙΧΑΝ ΛΙΟΛΙΟ ΣΤΟ ΖΕΛΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΓΝΩΜΗ...ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΣΤΟ ΖΕΛΙ?? ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΖΕΛΙΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ...ΕΛΑΤΕΙΑ!!! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΕΓΙΝΕ!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ "ΑΝΤΙ ΝΤΟΥΡΟ ΛΙΟΛΙΟ"... ΞΥΠΝΑ...

      Διαγραφή
  2. Στον ύπνο φαίνεται πιάστηκε ο δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας. Η πρόληψη και η ετοιμότητα προφανώς ελλιπείς. Σε μια περιοχή που για πολλοστή φορά γίνεται στόχος εμπρηστών. Εκτός βέβαια αν η περιοχή του Ζελίου δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΖΕΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΖΗΤΑΜΕ!ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου