Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση εργασίας των δημάρχων Giuseppe Varacalli και Νίκου Λιόλιου




Στην σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, μεταξύ της αντιπροσωπείας του Ιταλικού Δήμου Gerace, με επικεφαλή τον Δήμαρχο, κ. Giuseppe Varacalli και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, με επικεφαλή τον Δήμαρχο, κ. Νικόλαο Λιόλιο, συζητήθηκε η δυνατότητα μιας μελλοντικής και ουσιαστικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο ήδη αδελφοποιημένων  Δήμων. 


Και οι δύο Δήμοι ως μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής, εδαφικής συνεργασίας, μπορούν από κοινού κι εφόσον έχει προσδιοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας και κοινών συμφερόντων μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα και των δύο τοπικών οικονομιών. Τέθηκε μια αρχική ατζέντα εργασιών και από τα δύο μέρη που θα αποσκοπεί:


-    στην ενίσχυση του τουρισμού μέσω κινήτρων που θα δοθούν στους πολίτες και των δύο Δήμων,

-    στην δημιουργία προϋποθέσεων επιχειρηματικής δραστηριότητας,

-    και σε ανταλλαγές πολιτιστικού χαρακτήρα.


Σημαντική ήταν η θέση του Δημάρχου των Λοκρών ότι η οικονομία κινείται με το δευτερόλεπτο και άρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ΄αυτή τη συνθήκη.


  Επίσης, επειδή ο ρόλος ενός σύγχρονου Ελληνικού Καλλικρατικού πλέον Δήμου είναι σημαντικός, θα πρέπει να διαχειριστεί και το παρόν και το μέλλον, διότι είναι ο μόνος που γνωρίζει τις ανάγκες και την καθημερινότητα, καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες, για αυτό και γίνεται το άνοιγμα στις αγορές της Ρωσίας, Γερμανίας και τις Ιταλίας και στο επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου