Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Άμεση παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Υγείας για το μολυσμένο νερό στα Γιάλτρα Αιδηψού


Ο βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, μόλις πληροφορήθηκε τις εξελίξεις σχετικά τα αποτελέσματα των ελέγχων του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι στα Γιάλτρα καταθέτει ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας αρμόδιο να εποπτεύει την ποιότητα νερού.
  

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής έχει ως εξής:
  

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤO  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: Ακατάλληλο προς πόση το νερό που πίνουν οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και 20 χρόνια, οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού παίρνουν νερό ανθρώπινης κατανάλωσης από τοπικές γεωτρήσεις. Υπήρχαν ανέκαθεν υποψίες για την ακαταλληλότητα του νερού, οι οποίες δικαιώθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας ιδιώτη, η οποία προέβη σε καταγγελία στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που έστειλε δείγματα στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Η έκθεση αποτελεσμάτων μικροβιολογικής ανάλυσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) αναφέρει ότι το νερό και στα δύο δίκτυα των Γιάλτρων είναι ακατάλληλο και δεν συμμορφώνεται σε καμία περίπτωση με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 38295/2007.
 
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων, ενώ σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών υδροληψίας, τα συστήματα ύδρευσης δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν ελέγχονται συστηματικά, οι έλεγχοι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία δεν εφαρμόζονται επαρκώς. Θα πρέπει να προβείτε στην καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών και δικτύου, στην συστηματική χλωρίωση του νερού.»   

Επειδή το πόσιμο νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και η ακαταλληλότητά του θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ερωτάσθε:

·         Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την προστασία των κατοίκων και την παροχή ασφαλούς νερού ανθρώπινης κατανάλωσης;


21 Ιανουαρίου 2013

Ο Βουλευτής
Συμεών Κεδίκογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου