Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Χρ.Σταϊκούρας: Προς διόρθωση ο ΟΕΥ του Νοσοκομείου



Παράθυρο στην αναθεώρηση του οργανισμού του νοσοκομείου ανοίγει δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με συνέπεια να ανοίγει και πάλι ο φάκελος του οργανισμού του νοσοκομείου στην κατεύθυνση να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις και να διορθωθούν καραμπινάτες ελλείψεις που ουσιαστικά έχουν καταγραφεί και από το ρεπορτάζ.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από ρεπορτάζ της «Ημέρας» στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε ανακοίνωσή του προσδιορίζει με σαφήνεια πως «απευθυνόμενος στο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ζήτησε να του υποβληθούν, εντός μηνός, προτάσεις βελτίωσης και εξορθολογισμού των Οργανισμών των Νοσοκομείων εποπτείας της 5ης ΥΠΕ, ιδιαίτερα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπως άλλωστε έχει πράξει ήδη και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας». 

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανοίγει ένα παράθυρο για την βελτίωση των δομών του νοσοκομείου της Λαμίας αφού ουσιαστικά μέσα από τα σχέδια τα οποία υποβλήθηκαν χωρίς κανένα διάλογο υποθηκεύονται βασικά στοιχεία της οντότητας του νοσοκομείου. 


Μάλιστα αποκαλύπτει ότι προς την ίδια κατεύθυνση έχει ενεργήσει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε ένας διάλογος σε διυπουργικό επίπεδο για να αντιμετωπιστούν κρίσιμα θέματα πέρα και έξω από τις οποιεσδήποτε προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας που ισχύει από το Μάρτιο του 2012 με βάση την οποία θα ρυθμίζονται θέματα που έχουν σχέση με ενοποιήσεις Νοσοκομείων, μειώσεις κατά 11.000 του αριθμού των κλινών σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και 661 μονάδων και τμημάτων. 

Παράλληλα από την ίδια δήλωση προκύπτει ότι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταϊκούρας ζητά να έχει στα χέρια του σ’ ένα μήνα και συγκεκριμένες προτάσεις γεγονός το οποίο σημαίνει ότι παίρνει και πολιτικές πρωτοβουλίες σε σχέση με την συγκρότηση της δομής στο νοσοκομείο της Λαμίας. 

Όλη αυτή η εξέλιξη η οποία συνδυάζεται και με ενστάσεις που υπήρξαν σε πολιτικό επίπεδο διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο και επιβάλλουν άμεσο και συντονισμένο διάλογο σε όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της υγείας για την σύνθεση της οργανωτικής δομής τουλάχιστον του νοσοκομείου της Λαμίας, αν και βεβαίως όλος αυτός ο διάλογος θα πρέπει να επεκταθεί και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.


sentra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου