Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΣΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη απαγορεύει στους αγρότες να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Επιθυμεί να μη βγει ούτε ένα τρακτέρ στις Εθνικές Οδούς.  
    
   
Έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις της Φθιώτιδας παρεμπόδισαν τους αγρότες της Ανθήλης να βγουν με τα τρακτέρ από το χωριό τους. Ούτε επιτρέπουν την κίνησή των συγκεντρωμένων από το χώρο της ΠΕΛ προς την Εθνική Οδό.  

Ανάλογα έπραξαν οι αστυνομικές δυνάμεις και στον κόμβο της Νίκαιας με τους Θεσσαλούς αγρότες.

Είναι κανόνας: Όσο βαθαίνουν τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα, τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός του αστικού κράτους και θα αποκαλύπτεται τη ταξικότητα των επιλογών του πολιτικού προσωπικού των αστών. Τα παραδείγματα πολλά, ΜΕΤΡΟ, ΟΤΑ, ναυτεργάτες...


Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ολιγωρία και ταλαντεύσεις απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή. Η ωμή επιθετικότητα και αγριότητα της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αγροτικής πολιτικής μάς οδηγούν άμεσα και βίαια στη φτώχεια, την εξαθλίωση. Αγωνιζόμενοι δεν έχουμε να χάσουμε παρά το ξεκλήρισμα και την καταστροφή μας.

Η Γραμματεία Φθιώτιδας της ΠΑΣΥ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρών αγροτών σε όλη τη χώρα, που για μια ακόμα φορά αποφασιστικά μπαίνουν στο δρόμο της πάλης και του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωση τους, το δικαίωμα να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη.

Να παράγουν υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, αξιοποιώντας το σύνολο των εδαφοκλιματολογικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας (και η παραμονή στην ΕΕ μας το στερεί), που μπορούν να πολλαπλασιαστούν με την ουσιαστική επιστημονική στήριξη και την παραπέρα μηχανοποίηση σε γεωργία και κτηνοτροφία. Ώστε να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειες και τα παιδιά τους μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. 

Ωστόσο, αν και αυτό είναι εφικτό με μια άλλη πολιτική και εξουσία, σήμερα οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο κάθε χρόνο. Γιατί βιώνουμε τα αποτελέσματα της στρατηγικής της Ε.Ε. για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους καπιταλιστές μεγαλοαγρότες, της συμφωνίας του Μάαστριχ με την ενιαία απελευθερωμένη διακίνηση στην αγορά και των αγροτικών προϊόντων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που χρόνια συναποφασίζουν και υλοποιούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις από το συντηρητικό ως το ευρωαριστερό φάσμα.

Ακούγονται, μάλιστα, πολύ υποκριτικά και λαϊκίστικα στ' αυτιά μας τα λόγια συμπαράστασης στον αγώνα μας από δυνάμεις που έχουν “εικόνισμα” την Ευρωένωση και την πολιτική της.

Κανείς μας δεν πρόκειται να επιβιώσει, αν δεν αντιδράσουμε. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται σε βάρος και της φτωχομεσαίας αγροτιάς στο όνομα τής αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και η νέα Κ.Α.Π. 2014-2020 οδηγούν στον τελειωτικό ξεριζωμό μας.

Ο αγώνας μας χρειάζεται τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, επειδή αφορά όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Απαιτεί την αλλαγή των συσχετισμών στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και την απομόνωση όλων αυτών που, χρόνια τώρα στην ηγεσία του, έβαζαν την υπογραφή τους στη σημερινή κατάντια.

Το σάλπισμα των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, ήδη, βρήκε ανταπόκριση από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η διαμαρτυρία και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ξεριζωμού απλώνεται παντού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  
Δίνουμε  δυναμική απάντηση συμμετέχοντας μαζικά

στο παναγροτικό  συλλαλητήριο που διοργανώνουν

οι  Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας – Αχινού και Μακρακώμης

στις 6 Φεβρουαρίου στην πλ. Πάρκου στις 11 π.μ.


ΙΣΧΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ
ΚΑΙ ΜΠOΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!


ΛΑΜΙΑ            29/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου