Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Διευθυντής του Κ.Υ.Μακρακώμης «απαγορεύει» τη... συγκρότηση επιτροπής αγώνα των εργαζομένων του Κ.Υ.


Το ΠΑΜΕ Υγείας Φθιώτιδας μπροστά και στις νέες αρνητικές εξελίξεις γύρω από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης σε συζήτηση γύρω από αυτές τις εξελίξεις και σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα των εργαζομένων.

Οι δραματικές για την υγεία του λαού εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης και σύμφωνη με τις επιδιώξεις της ΕΕ και των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που εκφράζεται σε νοσοκομείο και ΚΥ Φθιώτιδας με υποβάθμιση αυτών, με αθρόες μετακινήσεις προσωπικού από ΚΥ σε νοσοκομείο, με λειψά κονδύλια για εφημερίες γιατρών και εξαιρέσιμα νοσηλευτικού προσωπικού, με τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου και τις μειώσεις σε κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές.

Εξυπηρετώντας τις παραπάνω κατευθύνσεις και δείχνοντας ότι κινείται στην λογική της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), ο Διευθυντής του ΚΥΜ, δήλωσε πως «απαγορεύει» τέτοιου είδους κινήσεις, αιτιώμενος πως δεν μπορεί ένας «φορέας» όπως το ΠΑΜΕ να απευθύνεται στους εργαζόμενους και να τους καλεί να δημιουργήσουν επιτροπή αγώνα. 

Σαν να μην έφτανε αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους  να απέχουν από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ θέλοντας να αποφευχθεί η σύνδεση των εργαζομένων με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κανένας δεν έχει το μπόι να απαγορεύει στους εργαζομένους είτε ένας-ένας, είτε όλοι μαζί, να καταδικάζουν αυτό που τους πληγώνει. Αν κάποιος τολμήσει να το κάνει τότε μόνο περίγελος γίνεται.

Η τρομοκρατία που επιχειρείται από τον Διευθυντή του ΚΥΜ, στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής τρομοκράτησης, πρέπει να λάβει την πρώτη απάντηση στην απεργία της 31/01/13 με μαζική συμμετοχή σε αυτή όλων των υγειονομικών κόντρα σε άδειες-ρεπό την ημέρα της απεργίας!


Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της πλειοψηφίας του σωματείου (κυριαρχία ΠΑΣΚΕ). Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου υπέρ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που αταλάντευτα παλεύουν για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λάου.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση και να σκύψει το κεφάλι. Μπορεί και πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά αξιοποιώντας την ενεργό συμπαράσταση του λαού της περιοχής, που είναι  και ο τελικός αποδέκτης των αντιλαϊκών μέτρων και χρυσοπληρώνει αυτές τις πολιτικές. 

Να συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλεί  η Λαϊκή Συσπείρωση  και ο αγροτικός σύλλογος της Μακρακώμης, την Παρασκευή 01/02/13 ώρα 11 π.μ έξω από το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου