Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τα αυτονόητα κ. διοικητά δεν είναι ούτε επιτυχίες, ούτε για... αναφορά


Τρομάζω κυριολεκτικά στην ιδέα ότι όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία έθετε ο διοικητής του Νοσοκομείου στη συνάντηση με τους δημάρχους έχουν έστω και την παραμικρή βάση. Δεν μιλάμε για το θέμα των Κέντρων Υγείας αλλά μιλάμε γι’ αυτή καθαυτή τη λειτουργία των Νοσοκομείου.

Απο την Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"
Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας δήμαρχος όταν ακούει τον διοικητή να χαρακτηρίζει το ίδιο το νοσοκομείο ως «υγειονομική βόμβα»; Πόση σιγουριά μπορεί να αισθάνεται όταν ακούει τον ίδιο τον διοικητή να λέει ότι διαπραγματεύτηκε με το συνεργείο καθαρισμού το αυτονόητο; Να κάνει καλά τη δουλειά του. Και μάλιστα να υπερηφανεύεται ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν είχε κόστος για το Νοσοκομείο.

Απίστευτα πράγματα αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Τι ασφάλεια θα μεταφέρει στους πολίτες όταν ακούει τον διοικητή να δηλώνει σε όλα τα επίπεδα πως «είχα χίλιους λόγους να κλείσω το Νοσοκομείο από την πρώτη μέρα που ήρθα…». Ίσως θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το διοικήσει κλειστό.

Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας δήμαρχος όταν ακούει τον διοικητή του Νοσοκομείου να λέει πως αν δεν ήταν αυτός θα συνέχιζαν να «ταΐζουν μωρά παιδιά αρακά με μοσχάρι κοκκινιστό….». Πόση ασφάλεια θα νιώσει ένας δήμαρχος όταν ακούει το διοικητή του νοσοκομείου ότι για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα κάλεσε «τον ανάδοχο του φαγητού να του φέρει διατροφολόγιο για να κάνει τις επιλογές των φαγητών»;

Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να συνεχίσω με όλες αυτές τις φωτοβολίδες γιατί πλέον επιβεβαιώνεται ότι είναι θέμα σωστής κρίσης.

Να τα πάρουμε ένα-ένα;


Για το θέμα της καθαριότητας έχει ευθύνη ο ίδιος ο διοικητής και δεν αποτελεί στοιχείο διαπραγμάτευσης. Όφειλε να ζητήσει αυτά που προβλέπει η σύμβαση με τον ανάδοχο. Αντισυμβατικές συμπεριφορές δεν υπάρχουν. Αν τώρα έχει καταρτιστεί μια σύμβαση μαϊμού, δηλαδή μια σύμβαση που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες του Νοσοκομείου, να βγει και να το καταγγείλει. Να καταγγείλει και να διακόψει τη σύμβαση και την εφαρμογή της που δηγεί σε υγειονομική βόμβα. Να βγει να πει όλους εκείνους τους υφιστάμενούς του που υπογράφουν τις παραλαβές και αν είναι τόσο βαρύ το συγκεκριμένο ζήτημα να απευθυνθεί και στη δικαιοσύνη.

Από τη στιγμή που υπάρχει σύμβαση υπάρχουν υποχρεώσεις, υπάρχουν και δικαιώματα.

Από πού και ως που είναι στοιχείο διαπραγμάτευσης η καλοπληρωμένη καθαριότητα στο Νοσοκομείο; Αν υπάρχουν επίορκοι που υπογράφουν να τους οδηγήσει εκεί που γνωρίζει.

Να πάμε σε κάτι διαφορετικό με το φαγητό. Ο ανάδοχος δεν μαγειρεύει ότι γουστάρει, ούτε μοιράζει φαγητό που θέλει ο ίδιος. Παίρνει εντολές και αυτές εκτελεί. Και για τις ποσότητες και για τον τρόπο και για την ώρα και για την ποιότητα και όλα αυτά προβλέπονται στη σύμβαση.Άλλωστε ολόκληρο τμήμα έχει το Νοσοκομείο που ασχολείται με αυτή τη δουλειά. Ειδικευμένους ανθρώπους έχει που επίσης ασχολούνται. Για να μην τρελαθούμε τώρα. Δεν είναι υπόθεση του διοικητή του Νοσοκομείου να λέει τι φαγητό θα σερβίρουν. Αν διαπιστώνει ότι υπάρχει πλημμελή άσκηση αρμοδιοτήτων έχει τις κατά νόμο πειθαρχικές αρμοδιότητες. Από πού και ως που θα ζητήσει από τον ανάδοχο να του δώσει διατροφολόγιο και άλλα τέτοια που έλεγε.

Δυστυχώς ούτε στη διακριτική του ευχέρεια είναι, ούτε πολύ περισσότερο δύναται να υποκαταστήσει αλλά αντίθετα έχει υποχρέωση για λογαριασμό των νοσηλευόμενων και της κοινωνίας να ελέγχει και να ασκεί διοίκηση.

Τι παραμύθια είναι αυτά που λέγονταν στους δημάρχους;

Κλείνοντας να σας δώσω και τη δική μου ερμηνεία. Είναι αυτονόητο ότι επικρατεί μια σύγχυση στον ίδιο τον διοικητή. Και από αυτά που έλεγε προκύπτει το ίδιο και από το έγγραφο με τα Κέντρα Υγείας επίσης προκύπτουν τα ίδια πράγματα. Μια συνολική σύγχυση. Αυτή η σύγχυση όμως γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά.Όλα αυτά τα παραπάνω δεν τα λέει τυχαία ο διοικητής. Απλά θέλει να ενισχύει την προσωπική του συνεισφορά και να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Για να κατανοήσετε το αλαλούμ έστειλε ανακοίνωση η οποία έφτασε στις 6.15 και με την οποία καλούσε τους δημάρχους που είχαν φύγει στις 5.30 να είναι σε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες στις 6 για να πληροφορηθούν την οικονομική και κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που επηρεάζει και τους φορείς υγείας στο νομό….. Ας μην μεταφέρω την απάντηση των δημάρχων.

Σε ότι αφορά το ερώτημα που συνήθως θέτει ο ίδιος, ότι δηλαδή «πιστεύεις ότι δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω και ήρθα εδώ για να γίνω διοικητής;» μόνο ένα πράγμα θέλουμε να σημειώσουμε. Είναι αυτονόητο ότι δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να πιστεύουμε ή όχι. Δεν θέλω να πω κάτι σοβαρότερο. Πάντως στη Λαμία δεν ήρθε ως γιατρός ή ως προϊστάμενος του συνεργείου καθαριότητας και πολύ περισσότερο ως διατροφολόγος αλλά ως διοικητής του Νοσοκομείου. Δεν θέλω να γράψω άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου