Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κατεβαίνει για περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Θανάσης Γιαννόπουλος...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Γιαννόπουλος ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "ΣΕΝΤΡΑ", το οποίο αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για την θέση του Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.


Πάει για την Περιφέρεια 

Αποφασισμένος για υποψηφιότητα ο Θανάσης Γιαννόπουλος - Έτοιμος για Περιφερειάρχης
      
Θέμα χρόνου είναι πλέον να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος. Πυκνώνει τις επαφές όπου τους αναλύει τα δεδομένα. Εκτιμά ως πολύ θετικό το εγχείρημα αλλά ωστόσο αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις. Η “σ” αποκαλύπτει ποιο ακριβώς είναι εκείνο το στοιχείο που εξώθησε τον Θανάση Γιαννόπουλο να μετακομίσει από την κεντρική πολιτική σκηνή στην Περιφέρεια. Τι επαφές και με ποιους έχει στους τέσσερις άλλους νομούς της Περιφέρειας. Τι προσδοκά και γιατί ο ίδιος θέλει να κρατηθεί μακριά από τα κόμματα


«Ο κύβος ερίφθει» υπογραμμίζει ο Θανάσης Γιαννόπουλος στους συνομιλητές του και στις συναντήσεις τις οποίες κάνει πολύ πριν τις γιορτές. Ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του σε ότι αφορά την προσωπική του διαδρομή. Όπως τουλάχιστον διαμηνύει στους συνομιλητές του «η κάθοδος για την διεκδίκηση της Περιφέρειας είναι δεδομένη».


Χθες στη Στυλίδα απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του ωστόσο όμως με έξυπνο τρόπο απάντησε όταν ρωτήθηκε από την «σ» αν τελικά επιλέγει την επιστήμη ή την πολιτική. «Το 2013 ασχολούμαι με την επιστήμη. Απ’ εκεί και μετά με όλα τα άλλα….» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος χωρίς να αποκαλύψει όμως τα σχέδιά του. Ο ίδιος απέφυγε άλλη απάντηση ωστόσο όμως με την ίδια μέθοδο απέφυγε και κάθε διάψευση.

Η βούληση του Θανάση Γιαννόπουλου να προχωρήσει στη διεκδίκηση της Περιφέρειας από τη θέση του περιφερειάρχη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως τουλάχιστον την προσεγγίζουν οι συνομιλητές του οι οποίοι έχουν διευρύνει τη συζήτηση το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών. Ακόμη και χθες στην παρουσία του στην Στυλίδα δεν έκρυψε τις προθέσεις του με ανθρώπους που συνομιλούσαν μαζί του. Μάλιστα φαίνεται να έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο και στο πολιτικό αλλά και στο επίπεδο της πολιτικής πρακτικής αφού ο ίδιος θεωρεί πλέον ότι «πολύ γρήγορα θα κινούμαστε στην Ευρώπη των Περιφερειών.

Υπάρχει αυτός ο προσανατολισμός και ουσιαστικά στις Περιφέρειες θα αποκεντρωθούν οι λειτουργίες εκτός από την καταστολή και τον στρατό» όπως χαρακτηριστικά αναλύει ο ίδιος στους συνομιλητές του. Επισημαίνει μάλιστα στις συζητήσεις του πως «τα επόμενα χρόνια οι Περιφέρειες θα έχουν όλες τις αρμοδιότητες. Δεν θα έχουν μόνο στρατό, αστυνομία και φυλακές» όπως άλλωστε ο ίδιος επιμένει στο περιβάλλον του και στους συνομιλητές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος είναι δυνατό να έχει επεξεργασθεί και μάλιστα έχει συζητήσει ευρύτατα ακόμη και για την συγκρότηση συνδυασμού.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τη στήριξη από κανένα κόμμα» φέρετε να δηλώνει ο ίδιος σε όλα τα επίπεδα καθώς οι κεντρικές εκτιμήσεις είναι ότι τα ίδια τα κόμματα έχουν τρομακτικά προβλήματα και δεν μπορούν να συσπειρώσουν. «Παίρνει την πρωτοβουλία μόνος του για να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης» υποστηρίζουν οι συνομιλητές του και συμπληρώνουν πως «κάνει τις επαφές του αλλά δεν πρόκειται να περιμένει να πάρει πράσινο φως από οποιοδήποτε κόμμα».

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει αρκετές επαφές και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας ενώ οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος όσο και οι συνεργάτες του επικοινωνούν και με παλιά στελέχη στη Φθιώτιδα στους οποίους δεν αποκαλύπτουν το σύνολο του σχεδιασμού αλλά ωστόσο κρατούν επαφές και ενημερώνουν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουν με τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο.

Χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Στυλίδα δεν έκρυψε τα σχέδιά του από ανθρώπους που τον ρωτούσαν, όπως επίσης το ίδιο δεν είχε κρύψει και παραμονές των Χριστουγέννων, όταν είχε επαφές στη Λαμία. Όλο το σκηνικό κινείται στην κατεύθυνση αξιοποίησης της ρευστότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και στους πέντε νομούς θεωρώντας ότι μπορεί να προσεγγίσει ένα μεγάλο μέρος τόσο του πολιτικού δυναμικού που αναζητεί τρόπο έκφρασης σ’ αυτή τη φάση και σύμφωνα με άλλες πηγές ενδεχόμενα η κίνηση να αποτελέσει και το κατεξοχήν σημείο αναφοράς για πολιτική έκφραση στελεχιακού δυναμικού που δεν θα μπορέσει να βρει δρόμο για το κοινοβούλιο. Αν και ο ίδιος αποφεύγει να οριοθετήσει τις επόμενες κινήσεις του οι πληροφορίες επιμένουν ότι έχει συνομιλήσει ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ευρυτανία και την Εύβοια και την Βοιωτία με ένα μεγάλο μέρος του στελεχιακού δυναμικού που είτε εκφράζεται στο περιφερειακό συμβούλιο είτε όχι.

Οι εκτιμήσεις από την πλευρά του Θανάση Γιαννόπουλου έτσι τουλάχιστον όπως τις έχει διατυπώσει στους συνεργάτες του είναι ότι «υπάρχουν πολλά περιθώρια και σε αυτό βοηθούν οι κινήσεις αυτονομίας που υπάρχουν σε αρκετούς νομούς όπως επίσης η σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Περιφέρεια». Αποφεύγει την οποιαδήποτε αναφορά για τον πιθανό αντίπαλό του, όπως επίσης και για τον περιφερειάρχη. Επιμένει όμως ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα υπάρχει κάποια ισχυρή βάση αφού πρόκειται για ένα τοπίο το οποίο είναι ιδιαίτερα ρευστό. «Τα κόμματα έτσι όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω για κατάρτιση ή υποστήριξη συνδυασμού για τις εκλογές στην Περιφέρεια» σημειώνει ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των προθέσεών του. Ακόμη και χθες από τη Στυλίδα ο πρώην υπουργός προσδιόριζε στους συνομιλητές του ότι οι επόμενες κινήσεις του «θα πρέπει να αναμένονται πολύ σύντομα».


Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο δίμηνο ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος έχει σειρά επαφών κυρίως στο κέντρο με διάφορα στελέχη του κεντροδεξιού χώρου. Οι πληροφορίες επιμένουν πως με βάση τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα ορισμένα από τα στελέχη αν και αναμένουν τις εξελίξεις διατηρούν όμως επαφές σε ότι αφορά την πιθανότητα κατάρτισης ενός συνδυασμού.

Οι εκτιμήσεις λοιπόν των ανθρώπων που συνομιλούν με τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο βλέπουν μια φυσιολογική φθορά της σημερινής αρχής στην Περιφέρεια και εντοπίζουν τεράστια προβλήματα σε ότι αφορά την Εύβοια. Θεωρούν ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή πρόσβαση στην Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα γνωρίζοντας ωστόσο ότι θα έχουν απέναντί τους στελέχη της Ν.Δ.. Εκτιμούν ότι η οποιαδήποτε παρουσία της Ν.Δ. στην περιοχή θα είναι ιδιαίτερα αναιμική ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι η κομματική κυβέρνηση δεν πρόκειται να καθίσει και να κάνει διανομή σε υποψήφιους περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα. Εκτιμούν ακόμη πως ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια απόφαση τέτοιου είδους σκηνικά δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν στο εκλογικό σώμα. Σε ότι αφορά τώρα τον βασικό αντίπαλο εκείνο στο οποίο δίνουν κάποια βάση είναι η υποψηφιότητα που θα προκύψει από το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι τα ζητήματα θα οξυνθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2014 που γίνονται οι εκλογές ενώ παράλληλα σε όσους παρατηρούν ότι ξεκίνησαν πολύ νωρίς μια τέτοια υποψηφιότητα υπογραμμίζουν με νόημα πως «οι βασικές αρχές και ο κορμός του ψηφοδελτίου θα πρέπει να είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι».

Εφημ."ΣΕΝΤΡΑ"


12 σχόλια:

  1. Αντε μήπως και γλιτώσουμε απο τους διαφορους περγανταιους, χειμαραιους, λαμογαιους και αρουραιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΧ.. ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ? ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΝΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ..... ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ!ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ.ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..........ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 5 ΝΟΜΟΥΣ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΑΝΑΤΑ.ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιαννοπουλος ολε...... τραβα μπροστα γιατρε και ειμαστε μαζι σου.δικος σου ο θρονος της στερεας αρχοντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Ι. ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ ΕΚ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ 7ος - ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑΛΕΓΑ ΕΙΝΑΙ. Η ΤΟΝΙΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΠΟ ΤΟΝΙΕΣ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ!Ο ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ.ΑΝΕΣΤΗ , Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ,Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μου εχει γινει καμμια προταση για επικεφαλης και ουτε συζηταμε με καποιον για κοινη καθοδο στις δημοτικες εκλογες μαζι με τα αλλα αριστερα κομματα .Θα το ευχομουν να συμπορευτουν ολες οι αριστερες δυναμεις σ ενα συνδιασμο για τον δημο και περισσοτερο απ ολα θα προτιμουσα περα απο κομματα και παραταξεις να κατεβουμε ολοι μαζι οι νεωτεροι με ενα κοινο προγραμμα "ανεξάρτητοι" για το κοινο καλο του τοπου μας ,χωρις καπελωματα και κομματα ολοι μαζι!!!Αντιθετα μου εχουν γινει προτασεις απο τις νυν και αλλες παραταξεις του κεντρου της δεξιας κλπ να ειμαι υποψηφιος απλα μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μου εχει γινει καμμια προταση για επικεφαλης και ουτε συζηταμε με καποιον για κοινη καθοδο στις δημοτικες εκλογες μαζι με τα αλλα αριστερα κομματα .Θα το ευχομουν να συμπορευτουν ολες οι αριστερες δυναμεις σ ενα συνδιασμο για τον δημο και περισσοτερο απ ολα θα προτιμουσα περα απο κομματα και παραταξεις να κατεβουμε ολοι μαζι οι νεωτεροι με ενα κοινο προγραμμα "ανεξάρτητοι" για το κοινο καλο του τοπου μας ,χωρις καπελωματα και κομματα - ολοι μαζι!!!Αντιθετα μου εχουν γινει πολλες προτασεις απο τις νυν και αλλες παραταξεις του κεντρου της δεξιας κλπ να ειμαι υποψηφιος απλα μαζι τους και οχι επικεφαλης.Παντως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΚΕ κλπ αριστερες δυναμεις αποφασισουν να κατεβουν με ενα κοινο προγραμμα για τον Δημο , η ΔΗΜΑΡ θα ειναι μαζι τους και φυσικα κι εγω σαν μελος της νομαρχιακης της ΔΗΜΑΡ θα πρωτοστατησω να γινει ενας αριστερος δημοτικος συνδιασμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου