Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η Σ.Ε. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


Η μνημονιακή κυβερνητική τρόικα φαίνεται να μεθοδεύει εκτός από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την πλήρη εξόντωσή του, μέσω των περικοπών, στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στις μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τα γνωστά κέντρα υγείας της περιφέρειας.

Ο νομός Φθιώτιδας, ένας νομός με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο και ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της Περιφέρειας, αριθμεί μία νοσοκομειακή μονάδα. Στην ήδη δυσχερή προσβασιμότητα των κατοίκων της περιφέρειας, (λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων) στο μοναδικό Νοσοκομείο της περιοχής, έρχεται σήμερα να προστεθεί η υποβάθμιση και πρακτικά το σφράγισμα των Κέντρων Υγείας του Νομού. 

Τονίζουμε εδώ ότι το ήδη υπάρχον νοσοκομείο της περιφέρειας έχει σοβαρές ελλείψεις σε κλινικές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα η εικόνα της Φθιώτιδας στο χώρο της υγείας να προσομοιάζει με τριτοκοσμική επαρχία.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Νομός Φθιώτιδας διασχίζεται σε όλο το μήκος του, από τον υπό κατασκευή οδικό άξονα ΠΑΘΕ και έχει θρηνήσει και θρηνεί καθημερινά θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Επιτακτική κρίνεται η εύρυθμη λειτουργία της μοναδικής Νοσοκομειακής μονάδας στο νομό αλλά και των εξακτινωμένων  Κ.Υ. που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και σώζουν ζωές.


Άλλωστε, και οι Φθιωτείς όπως και όλοι οι Έλληνες μέσω των εισφορών μας για τον κλάδο υγείας απαιτούμε ανταποδοτικότητα και σεβασμό στο δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.

Από τον κατάλογο των θυμάτων των μνημονιακών Κυβερνήσεων δεν εξαιρούνται και δεν λησμονούνται οι 3.500 αυτόχειρες συμπατριώτες μας. Πόσα ακόμη θύματα άμεσα ή έμμεσα θα θρηνήσει ο τόπος μας, στο βωμό της μνημονιακής αδιαλλαξίας;  

                                                                                            ΛΑΜΙΑ 22-01-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου