Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Στους δρόμους οι αγρότες - Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα, Κουβέλη και Βενιζέλο

Σε δρόμους, λιμάνια και πλατείες κατεβαίνουν από αύριο οι αγρότες, μετά από απόφαση της Πρωτοβουλίας στον Πλαταμώνα. 
  

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, τρακτέρ παρατάσσονται κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη φοροκαταιγίδα, όπως και για τοπικά ζητήματα (πράσινο σκουλήκι, ροδάκινο, αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο), τονίζοντας ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους έχει φέρει στα όριά τους.
   
Στη συνάντηση στον Πλαταμών συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τον Έβρο έως την Κρήτη. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, προαναγγέλλοντας μία «πολύ μεγάλη κινητοποίηση».

    
Στους δρόμους πρώτοι βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ οι οποίοι και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. 
  

Οι υπόλοιποι αγρότες, που συνεδρίασαν την Κυριακή στον Πλαταμώνα, ζήτησαν συνάντηση με τους κύριους Τσίπρα, Κουβέλη και Βενιζέλο. Η συνάντηση με τον κ. Κουβελη ορίστηκε για την Τρίτη.



Την ίδια ημέρα (Τρίτη 29 Ιανουαρίου) συνεδριάζουν στη Λιβαδειά οι αγρότες της Βοιωτίας, οι οποίοι σχεδιάζουν το κλείσιμο του κόμβου στο Κάστρο.
Επίσης, οι ροδακινοπαραγωγοι της Ημαθίας προχώρησαν και σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας. 

Τέλος, οι αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου