Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση Θ.Ντούρου για τους λαθρομετανάστες

Ανακοίνωση για το θέμα των λαθρομεταναστών εξέδωσε ο δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ντούρος.

Ο δήμαρχος στην ανακοίνωση του αναφέρει τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος του με τους λαθρομετανάστες και προειδοποιεί τους δημότες εργοδότες μεταναστών για τη νομοθεσία και τις αυστηρές ποινές που προβλέπει σε όσους χρησιμοποιούν μη νόμιμους μετανάστες στην Επιχείρησή τους ή στα αγροκτήματά τους ή τους δίνουν παράνομα στέγη για να κοιμούνται. 

Επιπλέον ζητά από τους δημότες του να καταγγείλουν όσους πολίτες της περιοχής χρησιμοποιούν παρανόμως λαθρομετανάστες στην περιοχή μας για εργασία  στα χωράφια  ή την επιχείρησή τους, ή τους έχουν δώσει στέγη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ντούρου έχει ως εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                         

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ               
              Κ.Τιθορέα  17  Ιανουαρίου 2013

Αριθ.  Πρωτ: 563
 Αγαπητοί Συμπολίτες,

Επειδή ακούονται παράπονα πολιτών για αύξηση λαθρομεταναστών στον Δήμο μας που ασχολούνται σε διάφορες εργασίες, και στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Δημάρχου του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα κάτωθι:

Α. Με έγγραφό μου  (7364/7.6.2012)  έκανα γνωστό προ καιρού το πρόβλημα  των λαθρομεταναστών του Δήμου μας,   στην  αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας και στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμφίκλειας. Δυστυχώς όμως, ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε.

Β. Σύμφωνα και με  την κείμενη Νομοθεσία επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν μη νόμιμους μετανάστες στην Επιχείρησή τους ή στα αγροκτήματά τους ή τους δίνουν παράνομα στέγη για να κοιμούνται.

Γ. Δεν είναι σωστό ορισμένοι Έλληνες να παίζουν τον υπερπατριώτη  πχ. στα καφενεία και αλλαχού, να καταφέρονται εναντίον της εισόδου των λαθρομεταναστών στην χώρα μας   και οι ίδιοι να τους εκμεταλλεύονται με πιθανά ελάχιστο μεροκάματο ή για ένα κομμάτι ψωμί, για να τους εξυπηρετούν στην επιχείρησή τους ή στους αγρούς των.

Δ. Ως Δήμαρχος οφείλω να τηρώ την νομιμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν   είναι δυνατόν οι  Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο, και άλλοι να χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες για να κάνουν τις δουλειές τους, στερώντας από τους  Έλληνες Πολίτες την δυνατότητα να βρουν εργασία.

Ε. Επειδή οι λαθρομετανάστες δεν έχουν εξετασθεί από γιατρούς, πριν εισέλθουν στην Ελλάδα , όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης ,υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα τελευταία υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματιώσεως, λέπρας, AIDS κλπ.

Z. Aν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα ποιοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν παρανόμως λαθρομετανάστες στην περιοχή μας για εργασία  στα χωράφια  ή την επιχείρησή τους, ή αλλαχού , ή τους έχουν δώσει στέγη, παρακαλώ  να το καταγγείλει  προφορικά ή εγγράφως, στον Δήμο μας ή στο αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας.

H. Επίσης όταν κάποιος συμπολίτης μας χρησιμοποιεί ο ίδιος λαθρομετανάστες για οιαδήποτε εργασία, παρακαλείται να το δηλώσει αυτό στον δήμο μας, σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί   τις συνέπειες του Νόμου.

Αντί να αποδίδουμε ευθύνες σε άλλους, θα πρέπει  όλοι να αναλογιστούμε  κατά κύριο λόγο τις δικές μας  προσωπικές ευθύνες, γιατί στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχουμε όλοι με την νόμιμη ή μη σύννομη  στάση   και   συμπεριφορά μας. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης θα πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε  πολύ καλά πως ,«ότι σπέρνουμε αυτό, ίσως και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και θα θερίσουμε».
                                                              

Ο Δήμαρχος του Δήμου
Αμφίκλειας-Ελάτειας
ΔΡ. ΝΤΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  
  Κοιν.1.Υπουργεία Εσωτερικών , δημοσίας Τάξεως και προστασίας του πολίτη
          2. Γενική αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας
          3. Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας.
          4. Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας

2 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΆΠΤΥΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΣΑΞΙΟ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
    Ο ΝΤΟΥΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΦΧΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου