Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας

Με αφορμή και νέες αρνητικές εξελίξεις γύρω από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας, που αφορούν 
1) αθρόες μετακινήσεις προσωπικού από τα Κ.Υ στο Νοσοκομείο, 
2) το κονδύλι που στάλθηκε για την εφημέρευση του νοσοκομείου και των Κ.Υ και 
3) τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου, 
το ΠΑΜΕ Νοσοκομείου και Κ.Υ Φθιώτιδας,

σ η μ ε ι ώ ν ε ι  :
·  Είναι απαράδεκτο και καταστροφικό να ξεθεμελιώνεται η ήδη λειψή αλλά πολύ χρήσιμη και αναγκαία λειτουργία των Κέντρων υγείας, για να καλυφθούν κενά του νοσοκομείου.
·   Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι απόλυτα αναγκαία και σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του νοσοκομείου. Γι’ αυτό τα Κ.Υ δεν πρέπει να αποδυναμωθούν στο ελάχιστο. Πρέπει αντίθετα να ενισχυθούν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και να συμπληρωθεί ο εξοπλισμός τους για να γίνουν αποτελεσματικότερα. Να συμπληρωθούν με αντίστοιχο κέντρο υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες της Λαμίας, για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στην ίδια ακριβώς λογική θεωρούμε αναγκαία και την κάλυψη των κενών του νοσοκομείου, με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που λείπει. Την άμεση συντήρηση των μηχανημάτων του και φυσικά τον εκσυγχρονισμό τους. Την επαρκή χρηματοδότηση του για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών του.
·   Θεωρούμε, επίσης, τραγικά λειψό το κονδύλι που στάλθηκε για τις εφημερίες των γιατρών και τα εξαιρέσιμα του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού δεν μπορεί να καλύψει με ειδικούς γιατρούς όλες τις ημέρες του μήνα και να καλύψει όλα τα έκτακτα περιστατικά. Οι γιατροί με πετσοκομμένες αποδοχές, αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις ανάλογες όλων των μισθωτών, που χρόνια τώρα προσφέρουν με αυτοθυσία και συνέπεια τις υπηρεσίες τους δεν μπορούν να συνεχίσουν στο ρόλο των υποζυγίων.

·  Στενά δεμένο με όλα τα παραπάνω είναι και ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, που προχώρησε και οριστικοποιήθηκε πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, για να δημοσιευτεί αιφνιδιαστικά σε ΦΕΚ της 31ης Δεκεμβρίου 2012., μειώνοντας εκτός από τα κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές ανατρέποντας όποιες θετικές προοπτικές υπήρχαν για το νοσοκομείο.
Λέμε ξεκάθαρα πως, για αυτές τις εξελίξεις, κύρια υπεύθυνη είναι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης  Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που υλοποιεί τις κατευθύνσεις των μνημονίων και της Ε.Ε σε όφελος των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Χωρίς να ξεχνάμε και εκείνους που χρόνια τώρα εκθείαζαν την Ε.Ε και έφταναν στο σημείο να απαιτούν την εφαρμογή μέτρων που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Στην ίδια λογική ολοφάνερα λειτουργεί και ο διορισμένος Διοικητής του νοσοκομείου, που κάνει ότι μπορεί για να περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις.

Αφού υπενθυμίσουμε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα και δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις καλές προθέσεις του υγειονομικού προσωπικού και την δουλειά που σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς επαρκή μέσα,, ακόμη και κακοπληρωμένο ή απλήρωτο κάνει.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση και να σκύψει το κεφάλι. Μπορεί και πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά αξιοποιώντας την ενεργό συμπαράσταση του λαού της περιοχής που είναι και ο τελικός αποδέκτης των αντιλαϊκών μέτρων και χρυσοπληρώνει αυτές τις πολιτικές. Μπορεί να ανατρέψει τα απαράδεκτα αυτά μέτρα, που μαζί με άλλα επεκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα καθιστώντας τους αρρώστους πελάτες που αποφέρουν τεράστια κέρδη σε μονοπώλια και πολυεθνικές που λυμαίνονται τον χώρο.

Μπορεί και πρέπει να ξεσηκωθεί ολόκληρη η Φθιώτιδα για να απαιτήσει αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Με ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα προσφέρουν τα Κέντρα Υγείας  και πλήρη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη. Με δωρεάν φάρμακα, χωρίς εισιτήρια και συμμετοχές, μακριά από κάθε εμπλοκή επιχειρηματικών κύκλων.

Λαμία, 18/1/2013.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΥΤΟΠΙΑ.ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΚΑΡΠΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΕΣΤΩ ΠΕΝΙΧΡΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΜΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου