Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συμεών Κεδίκογλου προς Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας: Προχωράμε με την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Χαλκίδα

Επιστολή έστειλε ο Συμεών Κεδίκογλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, με την οποία ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει κάνει στο Υπουργείο σχετικά με την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Χαλκίδα-δεδομένου ότι στο νομό της Εύβοιας δεν υπάρχει κανένα μουσικό σχολείο- και ζητάει τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. 

Στόχος του Υφυπουργού, ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών παιδιών για την ίδρυση μουσικού σχολείου στην Εύβοια, είναι να γίνουν εγκαίρως όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Συμεών Κεδίκογλου προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας:

Θέμα: Ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Εύβοια 

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Υπήρξε πρόθεσή μου να προχωρήσουμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του νομού, καθώς σε όλη την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας Μουσικό Σχολείο υπάρχει στη Λαμία, πόλη με τον μισό πληθυσμό από της Χαλκίδας και στην Άμφισσα, πόλη με λιγότερους από 7.000 κατοίκους!

Σε συνεργασία που είχα με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την κ. Καραμάνου, κατόπιν της ζήτησης από πολλά παιδιά για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Χαλκίδα, η Διεύθυνση έχει ήδη καταθέσει εισήγηση στο Υπουργείο για την ίδρυση του σχολείου.

Δεδομένου ότι 1. η βούληση από πλευράς Υπουργείου είναι περισσότερο από δεδομένη, αφού ο ίδιος ενεργοποίησα τη σειρά των διαδικασιών που προβλέπονται, και ότι 2. η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατέθεσε τη σχετική εισήγηση, το επόμενο βήμα ανήκει στο Δήμο, που πρέπει δια μέσου του Δημοτικού Συμβουλίου να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση του σχολείου. Επίσης, θα χρειαστεί βεβαίωση από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ότι αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα. 

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρώ ότι θα συμπορευθούμε στον κοινό σκοπό για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Χαλκίδα και θα θέσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, ώστε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να τη λάβει έγκαιρα για να την καταθέσει στο ΥΠΑΙΘ μέχρι τις 20/12, όπως ορίζει η Εγκύκλιος. 

Αναμένοντας τις ενέργειές σας, 

Στη διάθεσή σας,

Συμεών Κεδίκογλου
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΒΟΕΙΣ. Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου