Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Θα είμαι και γω εκεί..

«Ο Δήμος Λοκρών υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δήμοτικού, Συμβουλίου πραγματοποιεί Λαϊκή Συνέλευση στο Μαρτίνο το Σάββατο 16-11-2013 και ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας 

Το θέμα της συνέλευσης αφορά τις εξελίξεις στη Λάρκο……….»

Μόλις διάβασα την ανακοίνωση και πρόσκληση του Δήμου Λοκρών αναρωτήθηκα, τι έχει να μάθει ένας Μαρτιναίος περισσότερο από αυτά που ξέρει από τους δικούς του που δουλεύουν στην ΛΑΡΚΟ;; λογικά ο «μπλε», ο  «κόκκινος», ο πράσινος » ,« ο πορτοκαλί » γνωρίζουν, ή αν θες πρέπει να γνωρίζουν, από τους συνδικαλιστές τι συμβαίνει σε καθημερινή βάση ,γιατί από εκεί εξαρτάται το μέλλον της επιβίωσης του.
Άρα λοιπόν, αναρωτιέται κάποιος, τι ρόλο θα παίξει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του, θέλουν να ακολουθήσουν την  πολιτική της «πυγμής»;;; θα τους βοηθήσει στη επανεκλογή τους;;;;.

Την ίδια ώρα, στα «χαρακώματα», το μέτωπο των κινητοποιήσεων δεν εμφανίζεται διασπασμένο ως προς την τακτική που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Διαφοροποιήσεις ως προς το περιεχόμενο του τρόπου δράσης καταγράφονται μεταξύ των «κόκκινων» των «μπλε» και τον «πορτοκαλί» οι «πράσινοι» θα δουν από πού θα «πιαστούν» έχουμε λοιπόν  «πολυχρωμία» πολιτικής έκφρασης αλλά με κοινό αγώνα.
Από συμβούλους και στρατηγούς, χορτάσαμε...» «Συμφωνούμε ότι πρέπει ο αγώνας να είναι κοινός αλλά δεν συμφωνούμε σε αυτή την προβολή που θέλει να περάσει ο Δήμαρχος ο όποιος θα συγκεντρώσει τους υποψηφίους που θέλει να έχει μαζί του τέως και μελλοντικούς οι οποίοι θα χειροκροτούν και αν χρειαστεί θα υπογράψουν και για χάρη του δηλώνοντας περισσότερη υποταγή στα λεγόμενα του και την διεκδίκηση της επανεκλογής του. Δηλαδή όπως λέει και ένας τέως συνδικαλιστής  είναι οι πρόβες που γίνονται μήπως και έχει ξεκόψει κάποιος από το μαντρί και φυσικά θα υπάρχει συσπείρωση και δεν θα επιτραπεί να στραφούν  τα «βέλη» του προς τους «συντρόφους»
Δεν αντιπροσωπεύει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του κανέναν εργαζόμενο αυτό το ρόλο τον έχουν οι αποφάσεις των συνδικάτων. Εμείς Δήμαρχε θα θέλαμε να μπείτε σαν πρωτοβουλία και να ενώσετε τους εργαζομένους.
Θα είχαν νόημα αυτές οι συνελεύσεις αν σκοπός ήταν να προχωρήσουν στην στελέχωση μιας κοινής ομάδας  κοντά στους εργαζόμενους για το κοινό καλό των εργαζομένων και όχι στις προαγωγές κάποιων .
Αν υπάρχει διάσπαση, στους εργαζομένους  και στην Δημοτική αρχή υπεύθυνοι είναι εκείνοι που έχουν συμφέροντα να μην τους βρουν ενωμένους.
Να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να συντονίζουμε τις κινήσεις μας συλλογικά.
όλα είναι σημαντικά για το χωριό μας και πρέπει να έρχονται θέματα σε γενικές συνελεύσεις δρόμος, νερό ,ποιότητα ζωής.
Το Μαρτίνο δεν έμαθε να ζει τριτοκοσμικές καταστάσεις περιμένουμε να θίγουν όλα τα θέματα.
Να ξέρετε ότι  έχουν την ίδια αξία  όπως και όλοι οι εργαζόμενοι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι.
Εμείς Δήμαρχε θα θέλαμε να μπείτε σαν πρωτοβουλία και να ενώσετε τους εργαζομένους.
Είπαν και γράψανε για διάσπαση στην συνέλευση της Μαλαισίνας για την ΛΑΡΚΟ , μα δεν είχανε κάτι κοινό, οπότε τι διασπαστήκανε; ουσιαστικά κινήσεις τέτοιου είδους χαρακτηρίζονται αποπροσανατολιστικές και ο μόνος λόγος γίνονται και αναφερόνται είναι ότι διασπούν το μέτωπο των εργατών.
sigouratzis

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΚΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ. ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ.

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ ΑΝ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ.

    ΟΜΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

    ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΗΔΗ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ.

    ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΙ ΕΙΠΕ;

    ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΛΑΡΚΟ ΚΡΑΤΙΚΗ!
    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΖΗΤΟΥΣΕ (ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;) Η ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΝ....ΔΗΜΟ!!
    ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ; ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ. ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ;

    ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΘΥΜΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.; ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ; ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ; ΟΛΑ;

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΜΦΑΝΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντιπολίτευση

    Πιο χαμηλά Λιόλια
    πιο χαμηλά Λιόλια
    μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά.(x4)

    συμπολίτευση

    Είμαι καλά Λιόλια
    είμαι καλά Λιόλια
    είμαι καλά μαζί σου, μια χαρα.(x2)

    πάντως κάνει κάτι οταν του δίνουν να το καταλάβει και είναι καλύτερος απο το τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου