Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Κουτσογιαννακόπουλου για τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ κ.Μ.Βαρβιτσιώτη κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ.Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει τον Λιμενικό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος.


Ο Βουλευτής στην ερώτηση του αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα προσφάτως ότι στον επικείμενο σχεδιασμό συγχωνεύσεως υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου περιλαμβάνεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος. Ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως ανησυχούν για τις πιθανές επικείμενες αλλαγές.

Η διατήρηση του Λιμενικού σταθμού έχει προφανώς οικονομικά χαρακτηριστικά. Ο λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί τον κύριο ακτοπλοϊκό κόμβο σύνδεσης του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσω αυτού μετακινείται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οχημάτων και προϊόντων συμβάλλοντας όχι μόνο στην ανατροφοδότηση των νησιών, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη.

Επιπροσθέτως, η φύλαξη της εκτενούς ακτογραμμής από τη Γλύφα Φθιώτιδος μέχρι το λιμάνι της Λάρυμνας, αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας καθόσον υπάρχουν πάμπολλες παραθεριστικές κατοικίες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, διελεύσεις σκαφών αναψυχής και κρουαζιεροπλοίων καθώς και πλήθος άλλων θαλασσίων δραστηριοτήτων. 

Υφίστανται, συν τοις άλλοις, περιβαλλοντικές προεκτάσεις καθώς οι λιμενικές αρχές επιφορτίζονται με την αστυνόμευση και προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων στο Βόρειο Ευβοϊκό – Μαλιακό κόλπο.


Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩ:

1. Περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου η κατάργηση, μεταφορά ή συγχώνευση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου; 

2. Προτίθεστε να δεχθείτε τις διευκολύνσεις για την καλή λειτουργεία του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου που παρέχει ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, ειδικά για την εκμετάλλευση χώρου στέγασης άνευ μισθώματος;»

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ΚΥΡΙΟΣ..... ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ ΜΩΛΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΗΡΕ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΙΤΣΑ ΑΝΤΑΛΑΝΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΚΛΠ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥ Η΄ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ?.... ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΛΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ . ....ΠΑΣΕΓΕΣ= ΜΑΣΕΓΕΣ Ε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου