Προσκεκλημένη του Οργανισμού Ισραηλινών Υποθέσεων στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριό του στην Ουάσινγκτον, συμμετείχε η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου λαμβάνοντας μέρος στις εργασίες του.
Ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Κογκρέσο και εκλεγμένα μέλη των κοινοβουλίων όλου του κόσμου κινητοποιείται με στόχο την ανάδειξη νομοθετικών και εκπαιδευτικών διαδικασιών, οι οποίες δύνανται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει το Ισραήλ.
Στη φετινή διάσκεψή του, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσες του Καπιτωλίου, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Naftali Bennett, ο υπουργός Τουρισμού Uzi Landau, οι Αμερικάνοι γερουσιαστές D. Lambron, E. Engel, T. Franks, B. Sherman, G. Green, D.Collins καθώς και μέλη είκοσι πέντε ακόμα κοινοβουλίων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αμερική, η κα Μακρή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομογενείς της Νέας Υόρκης και να συζητήσει μαζί τους για τις συνθήκες διαβίωσής τους, τον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητές τους.
Παράλληλα η βουλευτής ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους τους, για τις δράσεις που αναπτύσσουν οι σύλλογοι των ομογενών στα πλαίσια της προσπάθειας διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας.
Άτυπη συνάντηση όμως πραγματοποίησε η βουλευτής Φθιώτιδας και με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσινγκτον, κο Χρήστο Παναγόπουλο, με τον οποίο συζήτησε τόσο για τις διμερείς πολιτικές σχέσεις της Ελλάδας με τις Η.Π.Α., όσο και για τις οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Αμφότεροι οι συνομιλητές συμφώνησαν πως, η κοινή συμμετοχή των χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, οι πολυμερείς συνθήκες που έχουν υπογράψει και οι συχνές επαφές και εκατέρωθεν επισκέψεις, σε συνάρτηση με το ανεπτυγμένο θεσμικό πλαίσιο των δύο χωρών, αποτελούν το ισχυρό υπόβαθρο της ελληνο-αμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας.
Εν συνεχεία, τη συζήτηση απασχόλησε η επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους και οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.
Η κα Μακρή αναφερόμενη στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί, ζήτησε από τον Έλληνα απεσταλμένο να ενημερωθεί και για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αμερικανών επιχειρηματιών προς τη χώρα μας.
Σημείωσε δε πως, παρά το θετικό επίπεδο των διμερών οικονομικών και εμπορικών δεσμών, θα πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση εξάντλησης κάθε περιθωρίου οικονομικής συνεργασίας με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης της χώρας μας σε μεγαλύτερες αγορές, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη στρατηγική γεωοικονομική της θέση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ .ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΦΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ?Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΗΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ... ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ?
ΔιαγραφήΔεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο νεοεκλεγμένη βουλευτής και μάλιστα της περιφέρειας να προσκαλείται σε ένα παγκόσμιο συνέδριο του οργανισμού Ισραηλινών Υποθέσεων στην Ουάσιγκτον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το γεγονός ίσως να λέει πολλά για το πολιτικό μέλλον της κυρίας Μάκρη.