Αποκαλούνται Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, σκοπεύουν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο και έχουν για αρχηγό τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. Νίκο Σταυρογιάννη
Ρυθμιστικό ρόλο στην αβέβαιη «διαδρομή» της κυβέρνησης είναι πιθανό να διαδραματίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που μετά τη χθεσινή διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη αριθμούν 12, αν βέβαια η έως πρόσφατα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενταχθεί στις τάξεις τους.
Οι 11 σύστησαν πρόσφατα Κοινοβουλευτική Ομάδα με την ονομασία Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και σύμφωνα με πληροφορίες η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής πρόκειται να γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημά τους.
Αρχηγός της νεοσυσταθείσης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Νίκος Σταυρογιάννης. Η θητεία του όμως πρόκειται να διαρκέσει μόνο ένα μήνα και στη συνέχεια θα αναλάβει άλλος βουλευτής της ομάδας.
Οι υπόλοιποι είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ) που έχουν «ευθυγραμμιστεί» με τη ΔΗΜΑΡ, ο Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.), ο Θόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κασαπίδης (Ν.Δ.), ο Πάρις Μουτσινάς (ΔΗΜΑΡ), ο Γιάννης Κουράκος (ΑΝΕΛ), ο Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ).
Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές δεν διαθέτουν πολιτική ομοιογένεια ούτε κοινή πολιτική διαδρομή. Προέρχονται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Υπό προϋποθέσεις ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που ζητεί διακαώς η κυβέρνηση προκειμένου να «υπερπηδήσει» τα εμπόδια που έχει μπροστά της, ή αντίθετα να βρεθούν απέναντί της ενισχύοντας τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.
Την Κυριακή το βράδυ για παράδειγμα, η πλειοψηφία τους υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης που ψήφισαν «παρών».
Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.
Τυχόν στοίχισή τους με τους κυβερνητικούς εταίρους (στην περίπτωση βέβαια που έχουν εξασφαλίσει και τη θετική ψήφο της ΔΗΜΑΡ) παρέχει την πλειοψηφία που απαιτείται (180 βουλευτές) για την εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση και φυσικά αν δεν υπάρξει στήριγμα από τα άλλα κόμματα, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
lamiafm1
ΥΓ
Καλά όλα αυτά αλλά όπως λένε πληροφορίες από το περιβάλλον του φθιώτη βουλευτή, το μυαλό του είναι στις δημοτικές εκλογές και την προετοιμασία της καθόδου του ως υποψηφίου Δημάρχου Λαμιέων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.
Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.
ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.