Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δεκάδες ΕΔΕ από τον διοικητή του νοσοκομείου λίγο πριν φύγει - Μοιράζει ΕΔΕ για να αυτοδικαιολογείται και για να βρίσκει άλλοθι στο μέλλον


Νευρικό κλονισμό έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο ο κ.Κουτσοπίνης λίγο πριν φύγει - Μέχρι να του έρθει το ΦΕΚ της απόλυσης του νυν διοικητή έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες

Απίστευτο αλλά καιπρωτοφανές σκηνικό στήνει ο διοικητής του νοσοκομείου λίγο πριν του έρθει το χαρτί της απόλυσης. Για να πάρει την εκδίκησή του σπέρνει μίσος και έχει μοιράσει το νοσοκομείο στα δύο. Οι μισοί υπάλληλοι κάνουν ΕΔΕ για τους υπόλοιπους. Τρίβουν τα μάτια τους ακόμη και διευθυντές κλινικών που καλούνται να διεκπεραιώσουν τέτοιες υποθέσεις. Απίστευτη γκρίνια την ίδια ώρα που το σωματείο των εργαζομένων τον καταγγέλλει ωμά και ανοιχτά για ανυπαρξία, σκοπιμότητα και εμπάθεια. Τι λένε οι εργαζόμενοι, τι βρίσκουν οι Ράμπο και γιατί οι Ράμπο άρχισαν από καταγγελίες σε βάρος του διοικητή.

Ολο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο τρελλαίνει κυριολεκτικά. 
Πρώτα και κύρια έχει τρελλάνει τους Ράμπο του υπουργείου Υγείας καθώς έχουν καταλάβει από πρώτο χέρι ότι εδώ τους περιμένουν στην πόρτα για να καρφώνει ο ένας τον άλλον. 
Χθες στους διαδρόμους του νοσοκομείου οι “ευχές” που πήρε ο Κουτσοπίνης θα τον συνοδεύουν για χρόνια. 
Για φανταστείτε λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος είχε επιλέξει 60 φακέλους δήθεν σκάνδαλα και μόλις τους είδαν οι επιθεωρητές ήταν σαν να του είπαν “δεν μας αφήνεις ρε μπάρμπα; Πιάσε δυο - τρεις εκεί να δούμε τι λένε, όποιους θέλεις”
Ετσι λοιπόν πήραν κάποιους φακέλους. Τι να ψάξουν δηλαδή; 
Πράγματα χιλιοειπωμένα, γιατί αν είχε κάτι καθοριστικό ο Κουτσοπίνης δεν θα καλούσε ελεγκτές, ούτε θα απειλούσε τρεις μήνες τώρα με τους φακέλους και τα έγγραφα, θα τους είχε στείλει απευθείας στον εισαγγελέα
Δεν τους έστειλε όμως ο ίδιος και να έχει ένα άλλοθι για διάλογο αλλά και γιατί αν δεν του έβγαινε το παιχνίδι κινδύνευε με απανωτές μηνύσεις και αγωγές από εμπλεκόμενους που κανείς δεν ήξερε που θα καταλήξει. Ετσι λοιπόν φύλαξε το τομάρι του πρώτα και κύρια. 
Για κοιτάξτε όμως όταν ήρθαν οι Ράμπο τι έκαναν; 
Τράβηξαν από το συρτάρι τους και μία καταγγελία που αφορούσε τον ίδιο διοικητή και μέσα στην 5άδα ερευνούν και αυτή. 
Δηλαδή τους κάλεσε ο Κουτσοπίνης να ερευνήσουν τον ίδιο; 
Οχι βέβαια. Ηταν ένα μήνυμα. Ηταν ένα μήνυμα το οποίο μάλλον δεν κατάλαβε ο ίδιος ο διοικητής αλλά όταν το κατάλαβε ετοίμασε ΕΔΕ για ζωντανούς και πεθαμένους. Ελάχιστα τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στο νοσοκομείο, γιατί φαίνεται ότι είναι θιασώτης του δόγματος “από πίτα που δεν τρως τι κι αν καεί”.
Η υγεία της περιοχής δείχνει να μην τον απασχολεί τόσο όσο η προσωπική του διαδρομή και κυρίως δικαίωση. Ουσιαστικά το επόμενο διάστημα θα δούμε αυτόν τον άνθρωπο να εξιστορεί του κόσμου τα φανταστικά παραμύθια απλά και μόνο για να αυτοδικαιολογείται. Θέλει να πει λοιπόν ότι όλο αυτό το διάστημα κάτι έκανε εκεί μέσα. Δεν επιτρέπει σε τρίτους να κρίνουν την διαδρομή του αλλά θεωρεί ότι η περιοχή πρέπει να του έχει και υποχρέωση. Θα ήταν υποχρεωμένη η επιτροπή αν είχε αδειάσει την καρέκλα εδώ και καιρό. 
Ολα αυτά τα φούμαρα θα έχει την δυνατότητα να τα πουλά στην Αθήνα. Εδώ όμως τα σύκα είναι σύκα.
  

Μοιράζει ΕΔΕ λίγο πριν φύγει και... Σπέρνει διχασμό

Μπροστά σε απίστευτες εξελίξεις βρίσκεται το νοσοκομείο της Λαμίας λίγες ώρες πριν αποχωρήσει ο διοικητής κ.Κουτσοπίνης. Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες είχε διατάξει περισσότερες από 20 ΕΔΕ ακόμα και για ψύλλου πήδημα.
Υπαλληλικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό ακόμη και υψηλόβαθμο και γιατροί χθες το πρωί έπαιρναν στα χέρια τους σημειώματα για τις κινήσεις του διοικητή που λίγο πριν αποχωρήσει από τη Λαμία σημαδεύει καθοριστικά το σκηνικό και τις εξελίξεις στο νοσοκομείο. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ουσιαστικά ο κ. Παναγιώτης Κουτσοπίνης «έχει βάλει το μισό προσωπικό να κάνει διοικητικό έλεγχο στο άλλο μισό» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στελέχη του νοσοκομείου.
Γιατροί, διευθυντές κλινικών αλλά και στελέχη των υπηρεσιών έπαιρναν στα χέρια τους τις παραγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τους καλεί να προχωρήσουν σε διοικητικό έλεγχο άλλων υπαλλήλων και οι περισσότεροι από αυτούς όχι μόνο έδειχναν απροθυμία αλλά χαμογελούσαν για το περιεχόμενο του διοικητικού ελέγχου.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό την χθεσινή μέρα επικράτησε ένα αλαλούμ καθολικό αφού το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του νοσοκομείου προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με την πληθώρα των εντολών. Ο ίδιος ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε στους εκπροσώπους του σωματείου ότι έχει διατάξει 13 ΕΔΕ ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει κάνουν λόγο για περισσότεροι από 30 υπαλλήλους οι οποίοι δέχονται κλήσεις και μάλιστα φέρεται ο διοικητής να τις παρέδωσε στο πρωτόκολλο την ίδια μέρα.
Τις ίδιες ώρες που ο κ. Κουτσοπίνης μοιράζει ΕΔΕ ακόμη και για ανάρμοστη συμπεριφορά στο πρόσωπό του οι Ράμπο του υπουργείου Υγείας παραμένουν στο νοσοκομείο προσπαθώντας ουσιαστικά να καταλάβουν τα κίνητρα του διοικητή σε σχέση με όλες αυτές τις εξελίξεις.
Οι φόβοι οι οποίοι κυριαρχούν μεταξύ των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι ότι εκμεταλλευόμενος την παράταση της παραμονής του μέχρις ότου έρθει ο αντικαταστάτης του θα γεμίσει το νοσοκομείο με ελεγχόμενους και μάλιστα επιμένουν ότι σε κάποια τμήματα επικρατεί καθεστώς λευκής απεργίας.
Τις απορίες και τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από την περασμένη Παρασκευή που ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του από τη Λαμία σημειώνει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Θεωρούν πως όλη αυτή η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει έχει σαν κίνητρο την απομάκρυνσή του και μόνο. Έχει σαν κίνητρο να δημιουργήσει ένα προπέτασμα καπνού ακόμα και απέναντι σε ζητήματα τα οποία είναι ανύπαρκτα και όπως τουλάχιστον σημειώνουν στελέχη του νοσοκομείου «να καλύψει άλλες ενέργειές του οι οποίες θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα».
Στην ιδιαίτερα καυτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο των εργαζομένων ρωτά ευθέως τον κ. Κουτσοπίνη «γιατί αναγκάζει το προσωπικό να αφήσει το αντικείμενο της αποκλειστικής απασχόλησης και να ασχολείται με διάφορα άλλα θέματα». Τον κατηγορεί τον διοικητή ευθέως γιατί δημιουργεί κλίμα διασυρμού συνολικά για το προσωπικό του νοσοκομείου και ρωτά «γιατί δεν αφήνετε τους οικονομικούς επιθεωρητές, το ΣΔΟΕ και όποιον άλλων είναι νόμιμος αρμόδιος να ελέγξει για τυχόν παρατυπίες ή και παρανομίες ώστε να μην στρέφονται οι μισοί υπάλληλοι εναντίον των άλλων μισών»όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Τον κατηγορεί άμεσα ότι δεν βρήκε το σθένος όλο αυτό το διάστημα για άλλες καταγγελίες και ουσιαστικά τον κατηγορεί γιατί δημιουργεί το κλίμα σε «πονηρές εποχές» όπως σημειώνουν για να δημιουργήσει το υπόστρωμα πειθαρχικών πιθανά διώξεων, διαθεσιμότητας ή απολύσεων.
Συγχρόνως έμμεσα τον καταγγέλλει γιατί μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με τα υπαρκτά και σοβαρά γεγονότα και μάλιστα κάνει λόγο για πληθώρα γεγονότων που έχουν επιπτώσεις στην υγειονομική και νοσηλευτική φροντίδα και μάλιστα έμμεσα τον καταγγέλλει για αδιαφορία. Μεταξύ αυτών κάνει αναφορά σε ασθενείς που αγόραζαν μόνοι τους τις σύριγγες, στην μη συντήρηση των ασανσέρ που πέφτουν μόνα τους, σε σπασμένα κρεβάτια, σε ασυντήρητο ακτινολογικό εξοπλισμό, σε έλλειψη προσωπικού που δεν υπάρχει όπως καθαρίστριες του κέντρου υγείας στη Στυλίδα και ακόμη τον κατηγορεί ευθέως ότι δεν ασχολήθηκε με το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Αμφίκλειας που δεν μπορεί να μεταφέρει ούτε οξυγόνο ή τα φάρμακα από και προς το νοσοκομείο.
Έμμεσα στην ίδια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αφήνει αιχμές και για τις επιλογές του διοικητή οι οποίες όπως άλλωστε είναι γνωστό είχαν και ένα κόστος ενώ συγχρόνως επιλέγει το σωματείο να ταυτίσει την ενασχόληση τόσο διάστημα του διοικητή με πολύ μικρά και ευτελή θέματα. Όπως μάλιστα ρωτά με σκωπτικό τρόπο στην ίδια ανακοίνωση «γιατί με την αγορά κονκάρδων, ανοξείδωτων κάδων δεν αισθάνθηκε ούτε ένας εργαζόμενος ή ένας ασθενής ότι βελτιώθηκε στο παραμικρό η ποιότητα εργασίας ή η νοσηλεία τους αντίστοιχα;»
Η πληθώρα των ερωτημάτων που κατατίθενται και μέσα από την ανακοίνωση του σωματείου αλλά και μέσα από την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο ουσιαστικά χρωματίζει την ουσία της παραμονής του συγκεκριμένου διοικητή στο νοσοκομείο ο οποίος όπως δείχνουν τα ίδια τα στοιχεία και τα ίδια τα γεγονότα «ζούσε κυριολεκτικά για τη στιγμή που θα έφευγε σπέρνοντας καταγγελίες» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει διευθυντικό στέλεχος του νοσοκομείου, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που έχει πάρει εντολές για ΕΔΕ.
Όλο αυτό το σκηνικό σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τις προτεραιότητες στο νοσηλευτικό τομέα της περιοχής αλλά κυρίως έχει σχέση με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου διοικητή που εναγωνίως ψάχνει άλλοθι για την μηδενική του προσφορά στις υπηρεσίες της υγείας στην περιοχή. Οι περίπου 60 φάκελοι για τους οποίους ζητά έρευνα από τους Ράμπο της Υγείας και οι δεκάδες εντολές για ΕΔΕ χρωματίζουν ανεπιστρεπτί μια πορεία η οποία σε κάθε περίπτωση είναι από εκείνες που θα καταγράφουν στην ιστορική μνήμη ως σημεία που θα πρέπει να αποφεύγονται.
Την ίδια στιγμή που ο διοικητής συνεχίζει τις ΕΔΕ ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του νοσοκομείου βρίσκεται κυριολεκτικά στο όριο. Δεν είναι μόνο οι ελλείψεις πόρων που αντιμετωπίζουν, είναι κυρίως οι ελλείψεις δυνατοτήτων στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού που κινδυνεύει σχεδόν καθημερινάτο νοσοκομείο να πάθει ένα καθοριστικό μπλακ άουτ. Όπως μάλιστα εξηγούν εξειδικευμένα στελέχη του νοσοκομείου «οι εταιρείες που είχαν αναλάβει συντηρήσεις τα έχουν εγκαταλείψει γιατί παραμένουν απλήρωτες». Μάλιστα, όπως οι ίδιοι εξηγούν «αν εργάζονται κρίσιμα μηχανήματα μέχρι σήμερα και προσφέρουν υπηρεσίες είναι γιατί αυτοσχεδιάζουν τεχνικό και ιατρικό προσωπικό με διάφορες πατέντες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα και να αποφύγει ο κόσμος την ταλαιπωρία». Οι ίδιοι μάλιστα σημειώνουν σε ιδιαίτερο τόνο ότι αντί η διοίκηση να ασχολείται μόνο με αυτά τα προβλήματα και να δημιουργήσει συνθήκες επίλυσής τους προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα και ασχολείται με ανοξείδωτα καλάθια απορριμμάτων την ώρα που δεν υπάρχουν γάζες και την ώρα που οι γιατροί αυτοσχεδιάζουν μέσα στα χειρουργεία για να καλύψουν τις ανάγκες.
Εκφράζουν μάλιστα τους φόβους τους ότι για όσες μέρες ακόμη παραμένει στην περιοχή ο ίδιος διοικητής και ασκεί διοίκηση στο νοσοκομείο μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ αντικατάστασής του «θα διαμορφώσει μια διάχυτη εικόνα που θα χρειαστεί μήνες για να την ξεπεράσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. Επιμένουν μάλιστα να εύχονται «να μην τύχει κάτι σημαντικό που να έχει σχέση με ανθρώπινες ζωές».

Εφ."ΗΜΕΡΑ"

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΣΟ Ο ΤΕΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΛΛΕΊΨΕΩΝ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου