Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ, η Τράπεζα Πειραιώς και το Υπουργείο Οικονομικών οδηγούν τον αγροτικό χώρο σε χρεωκοπία

Ο εκκαθαριστής της «κακής» ATE Bank στέλνει τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ σε εισπρακτικές εταιρείες, τρομοκρατώντας τους δανειολήπτες και τις οικογένειές τους.
 
Στη σχετική επιστολή που λαμβάνουν αυτές τις ημέρες αναφέρεται:
 
«Σας ενημερώνουμε ότι η οφειλή σας από τη σύμβαση (…..) παρουσιάζει καθυστέρηση πλέον των ( …) ημερών για το ποσό των (…) ευρώ, το οποίο εξακολουθεί να εκτοκίζεται με επιτόκιο υπερημερίας.
 
Καθώς ο λογαριασμός σας παραμένει σε ληξιπρόθεσμη κατάσταση άνω των 10 ημερών, σας ενημερώνουμε ότι η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση θα διαβιβάσει τα δεδομένα σας σε μία από τις ακόλουθες εταιρείες ενημέρωσης, δηλαδή είτε την First call, είτε τη Mellon,είτε την Cycle Credit είτε την Matrix.»  

Παράλληλα ο ίδιος στέλνει προς είσπραξη στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγροτικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια οι οφειλέτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και με μία σειρά άλλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως αδυναμία να λάβουν φορολογικά ενημερότητα, αδυναμία να έχουν πιστωτικές διευκολύνσεις, επιπλέον πρόστιμα κ.α.

Την ίδια τακτική εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς για αντίστοιχα δάνεια που πέρασαν στο χαρτοφυλάκιό της.
 
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες
 
Στα ποσά που μπορεί η Εφορία να βάλει «χέρι» συγκαταλέγονται επιστροφές φόρου, όπως του αγροτικού πετρελαίου και οι επιστροφές ΦΠΑ. Όμως το πρόβλημα είναι οξύτερο, αφότου μπορεί να βάλει χέρι και στις επιδοτήσεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 
 
Παρά τα μέχρι σήμερα επανειλημμένα διαβήματα για την τακτική αυτή και την διαπιστωμένη αδυναμία των οφειλετών να αποπληρώσουν τα δάνεια, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Η εκβιαστική αυτή απαίτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα οδηγήσει τελικά χιλιάδες παραγωγούς στην εξόντωση και τον αγροτικό χώρο σε πλήρη χρεωκοπία.
 

1 σχόλιο:

  1. Ν.ΜΑΡΑΝΤΟΣ: Ένας Εκβιαστής και Απατεώνας "εκκαθαριστής" της ΑΤΕ: ΑΓΡΟΤΕΣ: Επιτεθείτε το νομικά γιατί θα σας αφανίσει...Ο Απατεώνας αυτός στέλνει 1000άδες έγγραφα σαν αυτό που δημοσιεύω στα σχόλια με τα οποία απατηλά, εκβιαστικά και παράνομα σας απειλεί ότι εάν δεν πληρώσετε τα παράνομα δάνειά σας θα στείλει τις υποθέσεις σας στις εισπρακτικές ! τις οποίες κατανομάζει...αποκρύβοντας ότι οι "εισπρακτικές" δεν έχουν καμία νομική ισχύ, ότι δεν μπορούν να εισπράξουν δάνεια, να στείλουν εξώδικα ή διαταγές πληρωμής, ούτε να κάνουν κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς...μπορούν μόνο να σας ενημερώνουν μια φορά κάθε 10 μέρες για την καθυστέρηση της δόσης σας και τίποτα άλλο, γι αυτό σύμφωνα με τον νόμο είναι "ενημερωτικές" εταιρείες κι όχι "εισπρακτικές" Όλα τα υπόλοιπα που κάνουν οι "εισπρακτικές", όπως απειλές, εκβιασμοί κλπ, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και πρέπει να τα καταγγείλετε στον εισαγγελέα. Κι ο Ν. Μαράντος συνεργάζεται με αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις συστήνοντας μαζί τους εγκληματική οργάνωση εκβιασμού σας. Καταθέτω αύριο μήνυση εναντίον του για απάτη κι εκβιασμό σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ και ζητώ να μου στείλετε παρόμοια έγγραφα που σας έχει στείλει ο εγκληματίας αυτός. Αν δεν το κάνετε...είστε άξιοι της μοίρας σας...θα σας αφανίσει, εσάς και την περιουσία σας...ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ...Εχουν όλα ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ...δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Γι αυτό δεν έχουν πάει κανέναν στο δικαστήριο επί 18 μήνες, ούτε έχουν εκδώσει διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις κλπ...δεν έχουν νομιμότητα γι αυτά. ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ κι εσείς ΓΟΝΑΤΙΖΕΤΕ....ΝΤΡΟΠΗ. Πάρτε με στον τηλ. 22210-62743 για να μου στείλετε τα έγγραφα του εκβιασμού σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου