Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Ελληνική φέτα χάνει τη δεσπόζουσα θέση της στην παγκόσμια αγορά


Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση για τη προστασία της ΦΕΤΑΣ αποδέχτηκε ότι στο πλαίσιο των εμπορικών και οικονομικών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τον Καναδά ότι δόθηκε η δυνατότητα στον δεύτερο  για τη χρήση του ονόματος φέτα στα λευκά του τυριά .
 
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά :
 
«Ειδικά, σε ότι αφορά στο προϊόν Φέτα, οι διαπραγματεύσεις απέβησαν γόνιμες. Ο Καναδάς αναγκάστηκε να σεβαστεί την απόφαση της Ε.Ε. για τη Φέτα ως προϊόν Π.Ο.Π. που διακινείται αποκλειστικά από την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή αγορά. Κατόπιν αυτού, επήλθε συμφωνία σχετικά με την διακίνηση της Φέτας στον Καναδά, με την οποία αλλάζουν ριζικά οι πρακτικές του παρελθόντος. Συγκεκριμένα με την εν λόγω συμφωνία οι νέοι παραγωγοί του Καναδά δεν επιτρέπεται να αναγράψουν «φέτα», αλλά «τύπου φέτας», like  φέτα ή style φέτας», δηλαδή θα συνεχιστεί ουσιαστικά η μέχρι σήμερα διαχείριση του λευκού τυριού του Καναδά που πουλιόταν ως Φέτα.
 
Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί εξοντωτικό χτύπημα σε ένα προϊόν που ήδη έχει κατακτήσει ηγεμονεύουσα θέση στην παγκόσμια αγορά.
 
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που έχει στον αγροτοδιατροφικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου