Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Συναντήσεις Σταϊκούρα με Ευρωπαίους Επιτρόπους ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Προϋπολογισμό (ECOFIN/Budget), στις Βρυξέλλες, και ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το 1ο εξάμηνο του 2014, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, κ. Α. Semeta, και με τον Επίτροπο αρμόδιο για τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό, κ. J. Lewandowski.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ενημερώθηκε για τα χαρτοφυλάκια, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες των εν λόγω Επιτρόπων για το 2014, ενώ, από την πλευρά του, τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας όσον αφορά στο πεδίο του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, υπογράμμισε οτι, μεταξύ άλλων, θα επιδιωχθεί η διασφάλιση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2014, με βάση ρεαλιστικές προβλέψεις και τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, ο καθορισμός των κατευθυντήριων γραμμών για τον Προϋπολογισμό του 2015 και η περαιτέρω επεξεργασία, αξιολόγηση και μελλοντική αναθεώρηση του συστήματος Ιδίων Πόρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια της χρηματοδότησης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ενημέρωσε αμφότερους τους Ευρωπαίους Επιτρόπους για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει την τελευταία περίοδο και για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου