Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΌΧΙ στη Κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης και στη Συγχώνευση τους με της Λαμίας





Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λοκρών  κ. Νικολάου Λιόλιου, παρουσία όλων των παρατάξεων, αλλά και του Βουλευτή, κ. Ιωάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους των Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου, που κατατίθεται προς ψήφιση και αφορά την συγχώνευση – κατάργηση, του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης με το Υποθηκοφυλακείο Λαμίας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση, 6/104/2016, του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, στις 29/6/2016, η οποία έχει ως εξής: 

α) εκφράστηκε η διαφωνία στην οποιαδήποτε μετακίνηση  του Υποθηκοφυλακείου Αταλάντης, διότι θα βλάψει οικονομικά και κοινωνικά τον τόπο μας ενώ θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία οι Πολίτες. Επίσης μεγάλη βλάβη θα υποστούν οι συσχετιζόμενοι με αυτή την υπηρεσία επαγγελματίες, όπως Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Μηχανικοί και πολίτες.  
β) Επικαιροποιήθηκε η πάγια αρχή του Δήμου Λοκρών να παρέχει κτήριο και υλικοτεχνική υποδομή και οτιδήποτε χρειαστεί για την στέγαση και διατήρηση «του Υποθηκοφυλακείου Αταλάντης», στην Δημοτική Κοινότητα Αταλάντης του Δήμου Λοκρών,ως υφίσταται από το έτος 1870.

Μετά τις διαπιστώσεις για τις κοινωνικές και οικονομικές βλάβες που θα επιφέρει στον τόπο μια τέτοια απόφαση κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:

1. Να κατατεθεί αίτημα, προκειμένου να υπάρξει έγγραφη υποστήριξη από την Περιφερειακή Αρχή Φθιώτιδας, περί μη συγχώνευσης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης με το Υποθηκοφυλακείο Λαμίας.  
2. Να κατατεθεί αίτημα για λήψη αντίστοιχης απόφασης από τον ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και έμπρακτης σύμπραξής του στις περαιτέρω ενέργειες ως Δήμος Λοκρών.  
3. Να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

Επίσης καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Λοκρών σε εγρήγορση και κινητοποίηση για την επίτευξη αυτών των Δίκαιων – Λογικών και ώριμων Αιτημάτων μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

3 σχόλια:

  1. Οποτε μενουν στην Αταλαντη (απο δημοσιες υπηρεσιες παντα):
    1.Κτηνιατριο
    2.Υπηρεσια Αγροτικης αναπτυξης
    3.Τμημα Μεταφορων
    Αν λαβει κανεις υποψη του οτι και οι τρεις παραπανω υπηρεσιες υπαγονται στην Περιφερεια και οτι το νεο οργανογραμμα της προβλεπει μαζεμα ολων αυτων στις πρωτευουσες καθε περιφερειακης ενοτητας μαλλον στην Αταλαντη δεν θα δουμε καμια δημοσια υπηρεσια στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.... Ο ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΓΥΡΝΑΓΕΣ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??? ΑΦΑΝΤΟΣ.... ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΛΙΟΛΙΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΟΙ ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου