Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

13 σημεία για συζήτηση


Οι καιροί απαιτούν κρυστάλλινες απόψεις: για το κόμμα, τα πολιτικά γραφεία, το ρουσφέτι, την αγορά. Γιατί το ήθος πρέπει να γίνεται "πράξεις".  
Στα "έργα" πρέπει να καθρεφτίζεται η ειλικρίνεια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
* Πολιτικός με ευαισθησία δεν είναι αυτός που τρέχει σε παρελάσεις, γάμους, βαπτίσια και κηδείες για να μαζέψει ψήφους, αλλά αυτός που σκύβει πάνω σε κάθε πρόβλημα σαν να είναι δικό του.  
* Στους προθαλάμους των βουλευτικών γραφείων δεν έχει νόημα να συνωστίζονται πολίτες που ζητούν ρουσφέτι...
Έχει νόημα όμως, οι πόρτες να παραμένουν ορθάνοιχτες σε ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα τη βοήθειά σου, επειδή δεν μπορούν να τα βάλουν με ένα διεφθαρμένο ή αδιάφορο κράτος.
* Υποχρέωση του πολιτικοί είναι να υποστηρίζει κάθε δίκαιο- νόμιμο αίτημα και να παρακάμπτει γραφειοκρατία και "κολλημένους" υπαλλήλους.
* Το να βρεις δουλειά σε έναν και μόνο άνεργο είναι σαν να βρίσκεις δουλειά σε όλους...
Όμως, αν δεν κινήσουμε την οικονομία, αν δεν βοηθήσουμε τη Φθιώτιδα να αναπτυχθεί, ώστε να πατάει στα δικά της πόδια, δεν θα λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που πληγώνει περισσότερο απ' όλους τους νέους της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
* Όχι στις εσωκομματικές συγκρούσεις και το παρασκήνιο.
Οι κόντρες μέσα στο ίδιο κόμμα για την εξουσία, αποδεικνύουν ολοκληρωτική έλλειψη ενδιαφέροντος για τους πολίτες.
* 'Οχι στις υποψηφιότητες... με σκοπιμότητα.
Είναι ανήθικο να κατεβαίνεις ως υποψήφιος απλά για να "καταγραφείς", βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν μπορεί το ψηφοδέλτιο να αποτελεί προοίμιο για μια άλλη "δουλειά" ή για μια άλλη θέση.
* Όχι στις ψεύτικες υποσχέσεις για προσλήψεις.
Πρέπει να πάψουμε να κρατούμε ομήρους της ανάγκης τους για δουλειά χιλιάδες πολίτες.
Τους συμπολίτες μας δεν τους θέλουμε να χειροκροτούν στο πέρασμά μας, αλλά να προχωρούν δίπλα μας και να αποφασίζουν μαζί με εμάς για το αύριο του τόπου.
* Να στηρίξουμε κάθε αίτημα που πάει τη Φθιώτιδα ένα βήμα παραπάνω, προς όφελος των ανθρώπων της, και να απορρίψουμε κάθε προσταγή για παράκαμψη του δημοσίου συμφέροντος στο όνομα κάποιων ιδιωτελών επιδιώξεων.
* Να θυμώμαστε πως όταν βολεύεται ένας ανάξιος, στερείται τη θέση αυτόματα ένας άξιος.
* Τα πολιτικά γραφεία στην περιφέρεια αν δεν εξυπηρετουν την τοπική κοινωνία, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Πρέπει, επιτέλους, να λειτουργούν, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή και τις τοπικές οργανώσεις, ως μέσον καταγραφής προβλημάτων και δρομολόγησης λύσεων και όχι ως ρουσφετολογικοί μηχανισμοί άλλων εποχών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
* Πρέπει να δημιουργήσουμε αληθινό κίνημα κατά του... λαδώματος.
Κανείς και πουθενά με το χέρι στην τσέπη για μια δουλειά που πληρώνεται έτσι κι αλλιώς από το κράτος και άρα από τον Έλληνα πολίτη. Γι' αυτό χρειάζεται η συνεχής αξιολόγηση των υπαλλήλων που συνδιαλλέγονται με το κοινό. Η υπόνοια εκβιασμού για λάδωμα, να ισοδυναμεί με απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ... ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ
* Πολλοί μιλούν θεωρητικά για την κρίση. Όμως, αν δεν είσαι εργαζόμενος ή συνετός επιχειρηματίας -που επενδύει το κέρδος του και πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου- πώς μπορείς  να γνωρίζεις τι σημαίνει "έλλειψη ρευστότητας", "μαύρο χρήμα", "ακάλυπτες επιταγές", "στημένοι" διαγωνισμοί;
Οι ανεπάγγελτοι βουλευτές γνωρίζουν, άραγε, τι σημαίνει να βρίσκεσαι συνεχώς εγκλωβισμένος, σε κάθε προσπάθειά σου να επενδύσεις και να αναπτυχθείς υγιώς, από έναν φαύλο κύκλο αδιαφάνειας και διαφθοράς;
* Ποιος μπορεί να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αν όχι άνθρωποι με οράματα που έχουν γνωρίσει από τα μέσα την αγορά και δεν αντέχουν άλλο τον αναχρονισμό της;

11 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια διαφορετική άποψη. Δεν ξέρω τι πιστεύει απ' όλα αυτά, πάντως "κάτι" λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ένα σημείο είναι συζητήσιμο τα δυο σημεία είναι συζητήσεις αλλά τα 13 σημεία είναι πολιτική συζήτηση.
    Αν τα συζητήσεις σε δημόσιο διάλογο θα είμαι εκεί

    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς ακριβώς τα τραβάει? Με τους Πακιστανούς που δουλεύουν 15ώρα και με μεροκάματα κάτω του στοιχειώδους? Γιατί με τις Porsche ξέρω και εγώ να τα τραβάω αυτά!

      Διαγραφή
    2. τον ξερεισ καλα τον μπρεκουλακη






















      ο μπρεκουλακης ειναι ατομο που δουλευει το αν εχει πακιστανους ειναι οτι εσυ εισαι ενα τεμπελης γιατι θες μια δουλεια να καθεσε και να περνεις χρηματα δηλαδη μια δουλεια του δημοσιου

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΝΟΜΗΖΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ PORSCHE KAI ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΙΓΟΥΡΙ

      Διαγραφή
    4. Εγώ προσωπικά δεν είμαι δημ.υπάλληλος. Είμαι ελ.επαγγ. αλλά χωρίς Πακιστανούς. Οι οποίοι καλά κάνουν οι άνθρωποι και δουλεύουν, καλά κάνει και ο Γιάννης και τους έχει υπαλλήλους, αλλά υπαλλήλους με αξιοπρέπεια.
      Και κυρίως δεν έχω επωφεληθεί,δεν ζήτησα, ποτέ από το δημόσιο.
      Μπορεί να σου ακούγονται εξωγήινα και δικαιολογίες του κ@@@ όλα αυτά αλλά έτσι είναι, δεν περιμένουμε όλοι να επωφεληθούμε από τα έτοιμα μέσω διαγωνισμών, Ολυμπιακών Αγώνων κτλ κτλ.
      Ούτε έχουμε κολλητούς πρώην υπουργούς για να μας "σπρώξουν".

      Διαγραφή
    5. εισουν μπροστα στους διαγωνισμους που πηρε ο Μπρεκουλακης αν εισουν αλλαζει το θεμα αν οχι μην πετας μ.......ς μην προσβαλεις ατομα

      Διαγραφή
  4. Πως μας κάνει να νιώθουμε αυτή η ανατροπή! Πως επηρεάζει την συμπεριφορά μας στο μέλλον! Πεισμώνουμε και οργανωνόμαστε λοιπόν ,αλλά μια Εβραϊκή παροιμία λέει ο Θεός δεν είναι πλούσιος και αυτό που δίνει στον ένα, το παίρνει απ’ τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα πιστεύεις όλα αυτά???? ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν τα συζητησεις σε δημοσιο διαλογο θα ειμαι και εγω εκει να σε ρωτησω για τη σχεση επιχηρματιας-υπαλληλοι-κερδος-χρημα-υπεροψια-εκμεταλλευση εχω μεγαλη αποροια να μαθω τι εχεις να μας πεις γιατι αυτα ειναι υπαρκτα προβληματα σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου