Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όντας συνεχιστής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των  προηγούμενων κυβερνήσεων πραγματοποιεί εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού και της νεολαίας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που με τη ληστρική τους δράση δημιούργησαν το χρέος που τώρα φορτώνουν στο λαό.

Την ίδια ώρα που μειώνουν μισθούς-συντάξεις, τσακίζουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Την ίδια ώρα παραδίδουν την Παιδεία σε Ιδιώτες σαν εμπόρευμα και καταργούν-συγχωνεύουν ότι δεν χωρά στους σχεδιασμούς της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Πρέπει να σκεφτούμε καλά τι εξυπηρετεί η συγχώνευση του Ιδρύματός μας. Τι εξυπηρετούν μια σειρά συγχωνεύσεις σε όλη τη χώρα, σε πολλά ιδρύματα.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δεν μπαίνει στη λογική σε ποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα μεταφερθεί η σχολή μας.


Το κύριο είναι να μην συγχωνευτεί -καταργηθεί η σχολή, δηλαδή να μην υποβαθμιστεί το πρόγραμμα σπουδών, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και να μην δεχθούμε καμία υποβάθμιση. Το πτυχίο μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πλήρη επιστημονική –επαγγελματική κατοχύρωση. Να διασφαλιστεί από το κράτος η δωρεάν σίτιση - στέγαση όλων των σπουδαστών που οι οικογένειες τους στενάζουν κάτω από την άδικη λιτότητα που τους επιβάλλεται.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να παλέψουν με όλες τις μορφές πάλης να μην συγχωνευτεί το Ίδρυμα.

Να χρηματοδοτηθεί από το κράτος και να αναπτυχτεί ακόμη παραπέρα. Να παλέψουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία , ο νόμος – έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.

·        Καλούμε σε κινητοποίηση στην περιφέρεια την ημέρα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
·       
Καθώς και συμβολή στην κήρυξη, προετοιμασία και οργάνωση   στην  Γενική Πανελλαδική απεργία που προτείνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όταν ψηφίζονται τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου