Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Έδωσαν όλοι το παρόν στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των εκτελεσθέντων το 1943 πατριωτών



Mε την παρουσία  μαθητών και εκπαιδευτικών στον Τόπο Εκτέλεσης Συμπατριωτών μας, από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 29-5-1943 στη θέση περιβολάκια έγινε Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των εκτελεσθέντων που «θυσίασαν» τη ζωή τους στο «βωμό» της Ελευθερίας.


Στην τελετή παρέστησαν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Λοκρών  κ.Ανδρέας Ζαίμης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ι.Μπονόβας, Δ.Τσοχαντάρης και Κ.Τσέρτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ο Πρόεδρος της δημοτικής  Κοινότητας Αταλάντης κ.Ανέστης Κατσούλης , Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και πλήθος κόσμου.

Στο πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε  ο κ.Αντώνης Δημητριάδης, «Μέρες σαν τη σημερινή ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, αποδεικνύοντας με το παράδειγμα τους, ότι  ο Λαός μας διαχρονικά υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί , τη Δημοκρατία και την Ελευθερία».



Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων, που βρίσκεται στην Θέση Περιβολάκια  Αταλάντης.


Τέλος   μουσικό αφιέρωμα  για την Εθνική Αντίσταση πραγματοποιήθηκε στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης στις 27 -5-2012.







5 σχόλια:

  1. "Αν υποψιαστώ ότι θα περάσει έστω και 1 ημέρα χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκδήλωση στο Δήμο Λοκρών θα...................καταρρεύσω!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα από αυτό το βήμα θα ήθελα να εκφράσω την πικρία μου απέναντι στους άρχοντες αυτού του τόπου, για την έλλειψη της στοιχειώδους ευαισθησίας να έχω κάποια ενημέρωση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση,κάτι που γίνονταν από προκατόχους τους για πολλά χρόνια, μιας και είμαι η μοναδική εν ζωή συγγενής ενός από τους εκτελεσθέντες την αποφράδα εκείνη ημέρα. Του αείμνηστου καθηγητή Μίμη Χασιώτη, του οποίου το όνομα και η προσφορά πιστεύω αναφέρθηκε και όλοι σας ακούσατε σήμερα. Θέλω τουλάχιστον να ελπίζω ότι δεν υπήρξε κάποια σκοπιμότητα στην παράληψη αυτή. Ευχαριστώ για το χώρο που κατέλαβα. Χασιώτη Ελένη του Ιωάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλεπω τον Βουλευτη Χειμαρα και που τον βλεπω εσεις δεν κανετε κουβεντα γιατι !
    Τον θελετε τον καμμενο σας βλεπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΟ. Η ΘΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
    ΠΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΤΟΜΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θ.ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΑ! ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ! ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΗΣΕ ΑΠΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ,ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ,ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου