Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κατερίνα Μπατζελή: Υλοποιούνται τα μέτρα στήριξης για τους καπνοπαραγωγούς


Καταβάλλεται σήμερα στους καπνοπαραγωγούς η πληρωμή της 2ης δόσης των δικαιούχων του Μέτρου 144.  

Συγκεκριμένα, στο νομό Φθιώτιδας οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 743 και το συνολικό ποσό πληρωμής φτάνει τα 1.878.952 ευρώ. 

Το πρόγραμμα αφορά την αναδιάρθρωση των εκμεταλλεύσεων των πρώην καπνοπαραγωγών.

Από το σύνολο των 41.500 δικαιούχων σε όλη τη χώρα, σήμερα πληρώθηκαν 5.705 με συνολικό ποσό πληρωμής 10.099.371 ευρώ.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή «η αποκατάσταση της μείωσης του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών, λόγω των περικοπών των άμεσων ενισχύσεων συνεχίζεται. Δικαιούχοι είναι οι καπνοπαραγωγοί που ενεργοποίησαν δικαιώματα το 2009 και η μείωση του εισοδήματος τους μεταξύ 2009 και 2010 ήταν άνω του 25%. Τα μέτρα για τους καπνοπαραγωγούς υπενθυμίζεται ότι είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013» από το 2010». 


Η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι «εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα όσων μεταβίβασαν τα δικαιώματά τους το 2010 και τα είχαν ενεργοποιήσει το 2009 και δεν μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο 144. Εφόσον πληρούν  τα κριτήρια δεν μπορεί να βρεθούν εκτός του μέτρου 144, λόγω του ότι μεταβίβασαν τα δικαιώματα τους το 2010 και μάλιστα στην πλειοψηφία τους στα παιδιά τους που εντάχθηκαν στο επάγγελμα. Πολύ δε περισσότερο όταν έκαναν την μεταβίβαση δε γνώριζαν ότι ήταν κριτήριο αποκλεισμού τους από το Μέτρο. Το ΥΠΑΑΤ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου