Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η διατροφική αγωγή ξεκινάει από τους μεγάλους προς τους μικρούς


    Για την υιοθέτηση της ισορροπημένης διατροφής & της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας ως τρόπου ζωής από τα παιδιά είναι η πληροφόρηση  και η εκπαίδευση των ενηλίκων γονιών.

      Έκτος από την ποιότητα της διατροφής, σημαντικό ρόλο έχει και η ποσότητα. Πρέπει να διατηρείται το ισοζύγιο ενέργειας  ( ενέργεια που δαπανάται = με την ενέργεια που προσλαμβάνεται από την τροφή).

        Η ώρα του φαγητού ανέκαθεν ήταν και είναι η ευκαιρία να συγκεντρωθεί όλη η οικογένεια μαζί. 

Ο ρόλος των γονιών στην διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς και στην καθιέρωση της καθημερινής άσκησης είναι πολύ σημαντικός. 

Η πρακτική της εξοικείωσης και της μίμησης μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν κάτι που συχνά το συναντάμε στα παιδάκια και , δηλώνει την άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει οποιοδήποτε νέο τρόφιμο στο οποίο δεν έχει εκτεθεί ξανά. 


Γι αυτό λοιπόν προτείνω να καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων σε σωστές ποσότητες ,να μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας γεύμα, να έχετε πάντα σαλάτες με φρέσκα λαχανικά στο τραπέζι σας, να προτιμάτε προϊόντα που έχουν ολικής άλεσης δημητριακά , να καταναλώνετε καθημερινά γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, να τρώτε ψάρια & όσπρια 1 φορά την εβδομάδα, να καταναλώνετε ελαιόλαδο και όχι ζωικά λίπη, με μεγάλο περιορισμό να χρησιμοποιείτε  το επιτραπέζιο αλάτι, ενθαρρύνετε τα παιδάκια να τρώνε φρούτα εποχής και τέλος  να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα μαζί με τα παιδιά σας σε ένα ήρεμο & ευχάριστο κλίμα!!!

     Δώστε εσείς το καλό παράδειγμα στα παιδιά με το να τρώτε ισορροπημένα και να είστε σωματικά δραστήριοι, έτσι προτρέπετε τα παιδιά σας σε καθημερινή άσκηση ακόμη και αν είναι με την μορφή του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου