Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δήμαρχοι και νομάρχες στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έχουν πιαστεί πρώην και νυν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, νομάρχες και πρώην υπουργοί. 

Πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται μεταξύ των 500 πολιτικών, αλλά και στελεχών του Δημόσιου Τομέα (δασάρχες, διευθυντές πολεοδομίας και αγροτικής ανάπτυξης κλπ), στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων που διεξάγει για τις αποκλίσεις που προέκυψαν μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Τα στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες. 

Πάντως, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. 

Είναι φανερό πως για όσο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχίζονται οι εκπλήξεις αναμένονται να είναι πολλές, τόσο σε αριθμούς όσο και σε πρόσωπα...


Μην ξεχνάμε άλλωστε όλους αυτούς τους "κυρίους" αιρετούς, οι οποίοι δεν έχουν δημοσιοποιήσει το "πόθεν έσχες" ως όφειλαν από το νόμο, τον οποίο αρνούνται πεισματικά να τηρήσουν.

Θα είχε ενδιαφέρον μάλιστα να βλέπαμε τα αποτελέσματα μερικών τέτοιων ελέγχων σε  αιρετούς και υπαλλήλους των δήμων και των υπηρεσιών της Λοκρίδας. 

Καθώς πολύ το χρήμα που κινήθηκε και μεγάλα τα χρέη που έμειναν, όμως μικρά ως μηδαμινά τα έργα...



3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ? ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου